21.1.13

Και τώρα …πουλάμε...

Ο χρόνος πιέζει, το ίδιο και οι δανειστές που αποκρατικοποιήσεις περιμένουν και αποκρατικοποιήσεις δεν βλέπουν. Άλλωστε, τα όποια χρήματα για την πώληση της δημόσιας περιουσίας θα ... κατευθυνθούν για την αποπληρωμή του χρέους, όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι ενδεχόμενες αστοχίες θα πρέπει να καλυφθούν από τα συνήθη φορολογικά υποζύγια.

Η αποχώρηση του Κατάρ από τη διαδικασία για το Ελληνικό ήταν ένα ισχυρό πλήγμα, αν και οι… εμίρηδες ουδέποτε είδαν με καλό μάτι το διαγωνισμό ενώ προβληματισμό προκάλεσε το μη ενδιαφέρον για το Ταχυδ. Ταμιευτήριο. Ωστόσο, μπροστά υπάρχει ναρκοπέδιο και ο Πρωθυπουργός θέλει να αρχίσει να χαράσσει πορεία που δεν θα οδηγήσει σε πολιτική έκρηξη.

Έτσι στις 14:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου έχει προγραμματισθεί ευρεία σύσκεψη, παρουσία πλήθους υπουργών και της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα, το παρών θα δώσουν ο πρόεδρος του Ταμείου Τ. Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Εμίρης, οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατδηδάκης, Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Επικρατείας Δ. Σταμάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Στ. Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μ.Παπαγεωργίου.

Πλην Ελληνικού και του γενικότερου προγραμματισμού στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν οι υποθέσεις του ΟΠΑΠ και των ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ.

Για την χρυσοτόκο όρνιθα του στοιχήματος, το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης εντοπίζεται στον ανταγωνισμό που μοιάζει να αναπτύσσεται μεταξύ αφενός του Σωκρ. Κόκκαλη και αφετέρου του Δημ. Μελισσανίδη. Ο δεύτερος εμφανίζεται πιο ισχυρός οικονομικά, σε αυτή τη φάση, ωστόσο είναι σαφές ότι ο επικεφαλής της Ιντρακόμ δεν θα εγκαταλείψει αμαχητί την εταιρεία με την οποία έκανε επί μακρόν business

Για το αέριο, πάλι, ο κυβερνητικός προβληματισμός μοιάζει να είναι… γεωστρατηγικού χαρακτήρα. Για τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ το ενδιαφέρον μοιάζει να είναι κυρίως από… Μόσχα, προκαλώντας αντιδράσεις κατά κύριο λόγο στους… ατλαντικούς συμμάχους της χώρας.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιχειρεί να «απαντήσει», με τήρηση των διαδικασιών και στη μία και στην άλλη περίπτωση. «Θα το πάρει όποιος προσφέρει την καλύτερη προσφορά» διαμηνύεται…



matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: