4.1.13

ΠΑΣΟΚ: Ευθύνες στον Χατζηδάκη για την μη απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ...


Αποτυχημένη θεωρεί το ΠΑΣΟΚ τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ για το 2012 και επιρρίπτει, γι αυτό, ευθύνες στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ο Γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μανιάτης και αρμόδιος εισηγητής Θάνος Μωραϊτης, σε κοινή τους δήλωση, χαρακτηρίζουν...
φτωχή συγκομιδή την απορρόφηση σε ποσοστό 86% και τονίζουν θα ήταν ακόμα φτωχότερη αν ο κ. Χατζηδάκης δεν εφάρμοζε τη λογιστική πρακτική του «παρκαρίσματος πόρων».

Μάλιστα τονίζουν ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν την ίδια μέθοδο την οποία «βάφτιζε εύκολη απορρόφηση».

Είναι ξεκάθαρο, τονίζουν τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι ο μνημονιακός στόχος του 2012 δεν επιτεύχθηκε. Και προβαίνουν σε σύγκριση με την επίτευξη και με το παραπάνω, του στόχου το 2011 «που ήταν 101%». Επισημαίνουν μάλιστα ότι το Α΄ εξάμηνο του 2011 το ποσοστό είσπραξης ήταν χαμηλότερο του αντίστοιχου εξαμήνου του 2012 και παρόλα αυτά επιτεύχθηκε ο στόχος του 101%.

Δυστυχώς, αναφέρουν επίσης, «η αλήθεια της πραγματικής οικονομίας δεν μπορεί να αλλάξει με λογιστικά τερτίπια στο παρά πέντε»..
 http://www.tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: