19.1.13

Άνδρας προτείνει όπλο κατά του ηγέτη τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία (BINTEO)...


Το περιστατικό απαθανατίστηκε από τον τηλεοπτικό φακό. ..
Στη σύλληψη ενός 25χρονου άνδρα, ο οποίος προέτεινε όπλο κατά του επικεφαλής του κόμματος της τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία προχώρησε η Αστυνομία.

Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του...
ετήσιου συνεδρίου του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF) στη Σόφια, ενόσω ο επί σειρά ετών πρόεδρος του κόμματος, Αχμέντ Ντογκάν, βρισκόταν στο βήμα.

Εκείνη τη στιγμή, ένας νεαρός άνδρας που βρισκόταν στο ακροατήριο όρμησε στη σκηνή και προέτεινε απειλητικά ένα όπλο προς το μέρος του 58χρονου Ντογκάν.

Οι άνδρες ασφαλείας επενέβησαν άμεσα, χωρίς να λάβουν χώρα πυροβολισμοί. Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν τους φρουρούς να ξυλοκοπούν τον νεαρό άνδρα, προτού η Αστυνομία τον θέσει υπό κράτηση.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ούτε έχει αποσαφηνιστεί εάν είχε πρόθεση να βλάψει τον Ντογκάν.

Στην κατοχή του 25χρονου συλληφθέντα, ο οποίος φέρεται να προέρχεται από την πόλη Μπουργκάς βρέθηκαν, πέραν του όπλου, και δύο μαχαίρια.

Το φιλελεύθερο κόμμα MRF έχει μακρά ιστορία στην πολιτική ιστορία της Βουλγαρίας και εκπροσωπεί την τουρκική και μουσουλμανική μειονότητα που αποτελεί το12% του συνολικού πληθυσμού των 7,3 εκατομμυρίων της χώρας.

Ο ίδιος ο Αχμέντ Ντογκάν, που υπηρετεί ως πρόεδρος του κόμματος επί 24 χρόνια, είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στην πολιτική σκηνή της Βουλγαρίας. Το MRF ήταν κυβερνητικός εταίρος στην προηγούμενη κυβέρνηση της βαλκανικής χώρας.



..
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: