25.1.13

Φωτόπουλος: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά στη ΔΕΗ αλλά προς άλλη κατεύθυνση»...

«Αν περάσουν τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης, δεν θα υπάρχει αύριο όσον αφορά στη ΔΕΗ, στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Το αύριο θα είναι χωρίς τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενούς της», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ.Φωτόπουλος
Αναλυτικά:...

«Η ΔΕΗ κινδυνεύει είτε από τα όσα σχεδιάζονται είτε απ' το να μείνουν τα πράγματα έτσι όπως είναι σήμερα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Αλλά προς άλλη, εντελώς άλλη κατεύθυνση. Όχι αυτή που σχεδιάζουν. Δηλαδή, του ξεπουλήματος και της εκποίησης» τόνισε στην ημερίδα του Πανελλαδικού Συλλόγου Υπαλλήλων ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε ότι «η επιχείρηση, παρά τις αυξήσεις στα τιμολόγια και τις μειώσεις μισθών, βρίσκεται στη χειρότερη θέση που βρέθηκε ποτέ κατά την 63χρονη πορεία της» και ως υπεύθυνους αναγνωρίζει τις κυβερνήσεις, τις διοικήσεις και τους ίδιους τους εργαζόμενους, «με πρώτους και καλύτερους τους συνδικαλιστές που φανήκαμε ανάξιοι και κατώτεροι των περιστάσεων».

Υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έγινε «όχημα για τη διάλυση της ΔΕΗ» καθώς δεκατέσσερα χρόνια μετά, επιβεβαιωθήκαμε όλοι όσοι λέγαμε ότι η απελευθέρωση γίνεται για έναν και μόνο λόγο. Δηλαδή, για να βρουν διέξοδο λιμνάζοντα ιδιωτικά επενδυτικά κεφαλαία στον ευαίσθητο χώρο του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο κ. Φωτόπουλος εκτιμά ότι η ΔΕΗ δεν χρειάζεται καμία απολύτως προστασία έναντι των ιδιωτών ανταγωνιστών της, αλλά εκείνο που χρειάζεται από την πολιτεία είναι να επιβάλει ίσους όρους ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να ανήκει στο Δημόσιο, επειδή είναι αγαθό και ως αγαθό, πρέπει να είναι πάντα σε προσιτές τιμές για να μπορεί να την απολαμβάνει και ο πιο φτωχός καταναλωτής. Ο στόχος που πρέπει να βάλουμε δεν πρέπει να είναι η καθιέρωση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού, γιατί μέσα σ' αυτό το σύστημα που δουλεύει για τους λίγους και εκλεκτούς αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αλλά η επιστροφή του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά στα χέρια του Δημοσίου. Τότε και μόνο τότε, η ηλεκτρική ενέργεια θα μπορεί να είναι σε προσιτές τιμές»...
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: