16.1.13

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση για τρεις κάλπες παραβιάζει το Σύνταγμα...


Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της πλειοψηφίας της Διάσκεψης των Προέδρων να στηθούν τρεις κάλπες κατά την ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Αυτή η...
πρόταση παραβιάζει και την μυστικότητα της ψηφοφορίας και την ελεύθερη έκφραση του βουλευτή. Πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να τηρηθεί το Σύνταγμα και η απόλυτη μυστικότητα της ψήφου», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει είτε να στηθούν τέσσερις κάλπες, όσα και τα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα, είτε να στηθεί μία κάλπη και οι βουλευτές να έχουν στα χέρια τους τα τέσσερα ψηφοδέλτια, όπου θα αναγράφονται όλα τα αδικήματα, σύμφωνα με τις τρεις προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να προσέρχονται οι βουλευτές σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, επισημαίνοντας πως διαφορετικά (αν επιλέγουν τη κάλπη στην οποία θα ψηφίζουν) θα γίνεται φανερή η βούληση τους και θα παραβιάζεται η μυστικότητα της.

«Αν συμβεί αυτό θα είναι προσπάθεια επιβολής κομματικής νομιμοφροσύνης» και τότε «θα γελάει όλος ο κόσμος μαζί μας και θα λέει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα», κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης...


Δεν υπάρχουν σχόλια: