14.1.13

Ελληνικό χρώμα στις τελετές της ορκωμοσίας του Ομπάμα...

greeknewsonline.com
Ουάσιγκτον.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Πολλοί θα είναι οι παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας που θα βρίσκονται την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την ορκωμοσία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, η οποία θα...
πραγματοποιηθεί με λαμπρότητα την μεθεπόμενη Δευτέρα στα σκαλιά του Καπιτωλίου.

Το βράδυ της Κυριακής ηγέτες της Ομογένειας διοργανώνουν δείπνο στο ξενοδοχείο St Regis της αμερικανικής πρωτεύουσας, στο οποίο θα τιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Θα αναγνωριστούν ,επίσης οι εξαίρετες υπηρεσίες προς την κοινότητα και τις ΗΠΑ των Ελληνοαμερικανών Τζέιμς Τσάνου (James Chanos), Ντένης Μίελ (Dennis Mehiel) και Γιώργου Τσούνη.

Στην εκδήλωση έχουν επίσης προσκληθεί και αναμένεται ότι θα παρευρεθούν τα ελληνικής καταγωγής και άλλα επιφανή μέλη του Κογκρέσου, ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και ηγετικά στελέχη οργανώσεων της Ομογένειας, μαζί με τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί και μετά την ορκωμοσία, ο πρόεδρος Ομπάμα κι ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα παρακαθίσουν στο 57ο επίσημο γεύμα στο Κογκρέσο, μαζί με τους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας, τα μέλη της Κυβερνήσεως και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πρώην Πρόεδρους και Αντιπροέδρους των Η.Π.Α.

Την ευχαριστήρια δέηση θα αναπέμψει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Η πρόσκληση έγινε από τον προεδρεύοντα της Μεικτής Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου για τις τελετές της Προεδρικής Ορκωμοσίας, Γερουσιαστή Τσάρλς Σούμερ. Η ειδική αυτή επιτροπή διοργανώνει και το επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου Ομπάμα και του Αντιπροέδρου Μπάιντεν.

Μετά την ολοκλήρωση του γεύματος, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και οι σύζυγοί τους θα διασχίσουν εν πομπή την Λεωφόρο Πενσυλβάνιας και θα μεταβούν στο Λευκό Οίκο.

«Είναι τιμή μου να προτείνω τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για να προσφέρει την σημαντική αυτή συμβολή του στο γεύμα της Ορκωμοσίας», είπε ο γερουσιαστής Σούμερ.

«Ο Αρχιεπίσκοπος είναι σημαντικός και σεβαστός ηγέτης για εκατομμύρια ανθρώπους της Ελληνορθοδόξου κοινότητος σε κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ευλογία για μένα να θεωρώ τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο φίλο μου, και αναμένω με ανυπομονησία την ευχαριστήρια προσευχή και ευλογία του ως επιστέγασμα των τελετών της Προεδρικής Ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο».

Μόλις πληροφορήθηκε την πρόσκληση του Γερουσιαστή Charles Schumer, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε:

«Αποτελεί εξαιρετική τιμή αυτή η ευγενική πρόσκληση να αναπέμψω την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας. Η Συμμετοχή με ειδική προσευχή σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός αποτελεί πράγματι μια μεγάλη τιμή. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον διακεκριμένο φίλο Γερουσιαστή Charles E. Schumer, για τον οποίο τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό για το έργο που επιτελεί με συνέπεια, ακατάπαυστα και αποτελεσματικά για το καλό των ανθρώπων όχι μόνο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης αλλά για το σύνολο του Έθνους».

Η 21η Ιανουαρίου 2013, είναι Παναμερικανική Ομοσπονδιακή αργία, ημέρα αφιερωμένη στον Martin Luther King, Jr. και η δεύτερη φορά που η εορτή αυτή θα συμπέσει με την Προεδρική Ορκωμοσία. Το 1997 είχε συμπέσει για πρώτη φορά με την δεύτερη Ορκωμοσία του Προέδρου Μπιλ Κλίντον.

ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου δεν θα είναι και το μοναδικό ελληνικό «χρώμα» στο επίσημο δείπνο, καθώς στο μενού θα περιλαμβάνεται και το ελληνικό γιαούρτι της γαλακτοβιομηχανίας.

Ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο οποίος επισκέφθηκε την προ περασμένη Πέμπτη το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Johnstown Industrial Park, ανακοίνωσε ότι το γιαούρτι της ελληνικής εταιρείας επιλέχθηκε να σερβιριστεί στο προεδρικό γεύμα και δήλωσε ενθουσιασμένος από το προϊόν, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως παρόμοια να είναι και η αντίδραση και του προέδρου Ομπάμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται δηλώσεις του γερουσιαστή, το γιαούρτι θα προσφέρεται τις ώρες που θα προηγηθούν της τελετής ορκωμοσίας και θα συνοδεύεται από φρούτα (φράουλες, ανανά, αχλάδια) και δημητριακά.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι και οι εκπρόσωποι της ΦΑΓΕ. Μάλιστα ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας στην Αμερική Ράσελ Εβανς δήλωσε πως η επιλογή αυτή είναι «πραγματική τιμή για εμάς. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι οικογένειες Ομπάμα και Μπάιντεν αλλά και οι επισκέπτες τους θα το απολαύσουν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: