12.1.13

Διαδήλωση Κούρδων στο Παρίσι για τη δολοφονία-μυστήριο των τριών γυναικών...


Κατά χιλιάδες έφθασαν στο Παρίσι Κούρδοι, που ζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση- διαμαρτυρία για τη δολοφονία των τριών γυναικών-ακτιβιστριών που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Σε ...
χώρο λαϊκού προσκυνήματος έχει μετατραπεί από την Πέμπτη, το κτίριο του κουρδικού Κέντρου Πληροφοριών, όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις γυναίκες.

Οι φωτογραφίες των τριών γυναικών αλλά και του Οτσαλάν είναι κρεμασμένες στην εξώπορτα, ανάμεσα σε κεριά και λουλούδια που έχουν αποθέσει περαστικοί και φίλοι, Κούρδοι και μη.

Πολλοί από τους διαδηλωτές έκαναν μικρή στάση περισυλλογής στο σημείο, πριν συμμετάσχουν στην πορεία.

Στην συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα όπως «είμαστε όλοι PKK. Ελευθερώστε τον Οτσαλάν. Τουρκία κράτος τρομοκρατών».

Σχετικά με την έρευνα, οι νεκροψίες έδειξαν ότι οι δολοφονίες έγιναν γύρω στις 5 με 6 το απόγευμα της Τετάρτης.

Για την είσοδο στο κτίριο χρειάζονται δύο ψηφιακοί κωδικοί. Με δεδομένο ότι δεν παρατηρήθηκε καμία παραβίαση, θεωρείται ότι οι δράστες ή ο δράστης γνώριζαν το χώρο και τα άτομα.

Η έρευνα επικεντρώνεται επίσης στη βαλλιστική ανάλυση. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν με τη χρήση σιγαστήρα και με βλήματα διαμετρήματος 7,5 χιλιοστών. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν χρησιμοποιήθηκαν ένα ή περισσότερα όπλα.

Τα τελικά συμπεράσματα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της γαλλικής αστυνομίας, στην οποία έχει ανατεθεί η έρευνα, αναμένονται έπειτα από τουλάχιστον δύο εβδομάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: