29.1.13

Ναυάγησε το σχέδιο για κοινό επικοινωνιακό μηχανισμό της τρικομματικής κυβέρνησης...


Προβληματισμός από ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, με την τελευταία να μην επιθυμεί να «σφραγίσει» με την παρουσία της αυτή την επικοινωνιακή στρατηγική...
Ναυάγησε πριν ξεκινήσει ο πολυσυζητημένος «πρωινός καφές» των επικοινωνιακών επιτελείων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο καφές τελικά δεν…
σερβιρίστηκε τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι πριν περίπου μια εβδομάδα, είχε αποφασισθεί πως θα συγκροτηθεί επικοινωνιακή ομάδα κρούσης, τρικομματικής εκπροσώπησης: ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ.

Εξάλλου, ήταν κοινή διαπίστωση, τουλάχιστον σε ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, ότι έπρεπε να υπάρχει ένας επικοινωνιακός μηχανισμός που θα εξέφραζε την κοινή γραμμή της κυβέρνησης συνεργασίας και δεν θα ήταν μόνο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

Η συμφωνία είχε…κλείσει την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα είχαν διοχετευθεί σε ΜΜΕ και τα ονόματα των στελεχών που θα συμμετείχαν σε αυτό το άτυπο επικοινωνιακό επιτελείο της τρικομματικής κυβέρνησης.

Αυτά τα πρόσωπα ήταν, από την πλευρά της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σ. Κεδίκογλου, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γ. Μουρούτης και κάποιες φορές, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, κ. Ν. Τσιούτσιας και από το ΠαΣοΚ, η εκπρόσωπος του κόμματος, κυρία Φώφη Γεννηματά και από τη ΔΗΜΑΡ, ο εκπρόσωπος Τύπου, κ. Ανδρ. Παπαδόπουλος.

Η ιδέα ήταν εξ αρχής, ότι έπρεπε να υπάρχει ένας επικοινωνιακός μηχανισμός που θα επιχειρούσε να εξουδετερώνει εντάσεις και θα διαχειριζόταν επικοινωνιακά τις αντιθέσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η αρχική συμφωνία ήταν η ομάδα αυτή να συνεδριάζει κάθε Δευτέρα, με σκοπό κυρίως να διατυπώνονταν μια ενιαία επικοινωνιακή αντιμετώπιση των κυβερνητικών δράσεων, ώστε να μην εκδηλώνονται φαινόμενα πολυγλωσσίας και αντιθέσεων.

Η πρώτη συνάντηση έγινε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του κ. Κεδίκογλου, στη γ.γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ήταν μια συνάντηση προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο δράσης του οργάνου, αλλά εξελίχθηκε σε μια συζήτηση, όπου κατεγράφησαν πολλές διαφωνίες.

Εξάλλου, η διαχείριση διαφόρων θεμάτων από την πλευρά της ΝΔ, όπως π.χ. η έντονη πολεμική με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα βίντεο με τον βουλευτή του κ. Β. Διαμαντόπουλου, δημιούργησαν μια αρνητική προδιάθεση από την πλευρά ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, με την τελευταία να μην επιθυμεί να «σφραγίσει» με την παρουσία της αυτή την επικοινωνιακή στρατηγική.

Τόσο η κυρία Γεννηματά, όσο και ο κ. Παπαδόπουλος, από την πρώτη στιγμή, διατύπωσαν τον προβληματισμό τους, εάν αυτό το άτυπο επικοινωνιακό όργανο θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση.

Και αυτό, διότι ανακύπτουν καθημερινά πολλές διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα και διαπιστώθηκε ότι εκ των πραγμάτων και λόγω διαφορετικής αντίληψης, ο αρχικός στόχος να εμφανιστεί ενιαία γραμμή, φάνταζε ουτοπικός.

Ειδικά για το θέμα των επιθετικών ανακοινώσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Γεννηματά και ο κ. Παπαδόπουλος, ανέφεραν στον κ. Κεδίκογλου, ότι αυτές θα πρέπει να εκδίδονται από το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ και να μην τις βγάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος μιας τρικομματικής κυβέρνησης και όχι ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης της Ν.Δ» ήταν η άποψη ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ως εκ τούτου, το…όργανο σταμάτησε τη λειτουργία του, πριν ξεκινήσει και είναι άγνωστο, πότε, υπό ποιες συνθήκες και με ποια σύνθεση, θα αρχίσει να συνεδριάζει.

Το τηλεφώνημα του κ. Κεδίκογλου τη Δευτέρα το πρωί στους εκπροσώπους ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, ήταν δηλωτικό των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου.

Η…πρεμιέρα αναβάλλεται για το μέλλον, ενώ στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, αναδιατάσσεται το σύστημα, με τον κ. Χρ. Λαζαρίδη, σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, να αναλαμβάνει - όπως αποκάλυψε το «Βήμα» πριν μια εβδομάδα - τη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής.

BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: