19.1.13

Δεν έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε ...


Η συγκλονιστική έκθεση μιας μαθήτριας...
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, που συγκέντρωσε στοιχεία από διευθυντές σχολείων της περιοχής για τον ... υποσιτισμό των παιδιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας πηγαίνουν στο σχολείο νηστικοί χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις υποσιτισμένων μαθητών και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, άλλοτε προσφέροντας ένα κουλούρι και άλλοτε προσφέροντας φαγητό στις άπορες οικογένειες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί είναι η έκθεση μιας μαθήτριας η οποία έγραψε: «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό. Από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από την πείνα 5 μαθητές, σύμφωνα με τη διευθύντρια που αναζητεί τρόπους να εξασφαλιστεί φαγητό για τους μαθητές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: