17.1.13

Η απόπειρα συγκάλυψης έχει ονοματεπώνυμο...

...και αυτό είναι Αντώνης Σαμαράς...
Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας είναι προφανής, έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο  Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας... σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού.
Χαρακτήρισε ιερό άβατο την έρευνα που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση στους λογαριασμούς και στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ, ενώ υποστήριξε ότι προκειμένου να κλείσει η υπόθεση αυτή, μη και μπει κανείς στο ιερό άβατο, «ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο».

«Αυτό είναι το ιερό άβατο και οι σκελετοί που κρύβονται στις ντουλάπες και αγωνιάτε τώρα κύριοι της κυβέρνησης μη τυχόν και αποκαλυφθούν. Οι σκελετοί μιας ατελείωτης σειράς σκανδάλων της κλεπτοκρατίας που χρεοκόπησε τη χώρα και που όλα έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία», πρόσθεσε.

Επέρριψε επίσης ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα» του  Βενιζέλου και του προσφέρει πλήρη κάλυψη, όχι για να μη παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη αλλά και για να μην ερευνηθούν πιθανές ποινικές του ευθύνες από προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.

Συνεχίζοντας, είπε ότι το «αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής» έπρεπε να κρυφτεί και οι πολίτες έπρεπε να πληρώσουν την κρίση που άλλοι δημιούργησαν. Ο Σαμαράς και ο  Βενιζέλος, συμπλήρωσε, έχουν επιλέξει διαφορετικό ύφος και τόνο για την υπερασπιστική τους γραμμή. «Ο ένας της αθώας περιστεράς. Ο άλλος του μαινόμενου ταύρου. Το πρώτο είναι πιο αποτελεσματικό. Το δεύτερο προδίδει ενοχή».

Ειδικότερα, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως οδηγήθηκε σε μια εντυπωσιακή αναδίπλωση αποδεχόμενος τις τέσσερις κάλπες και κρατώντας ανοιχτό το δικαίωμα της δυνατότητας να ασκήσει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του ώστε να μη προσεγγίσουν όλες τις κάλπες. «Τόσο μεγάλη ανασφάλεια αισθάνεται ο κ. Βενιζέλος. Ούτε τους βουλευτές του δεν εμπιστεύεται;», διερωτήθηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: