4.1.13

«Ο Ντεπαρντιέ έχει ξεμωραθεί τελείως»...



Κύμα επικρίσεων και σαρκασμού προκάλεσε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας η ευχαριστήρια επιστολή του Ζεράρ Ντεπαρντιέ προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την... χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας στον Γάλλο ηθοποιό και στην οποία γίνεται εγκωμιαστική αναφορά στη δημοκρατία στη χώρα.

«Ζεράρ έλα μαζύ μας στις 31 Ιανουαρίου στην πλατεία Τριουμφάλνια της Μόσχας, με το νέο σου διαβατήριο στην τσέπη. Κάθε 31 του μηνός, στις 18.00, στην πλατεία αυτή, οι Ρώσοι πολίτες διεκδικούν το δικαίωμα να συναθροίζονται ειρηνικά, όπως προβλέπει το άρθρο 31 του Συντάγματος. Σε περιμένουμε Ζεράρ!», έγραψε σχετικά ο συγγραφέας Έντβαρτ Λιμόνοφ, δεδηλωμένος αντίπαλος του προέδρου Πούτιν.

«Ιδού μια πρόσκληση για σένα, να διαδραματίσεις έναν πραγματικό ιστορικό ρόλο ως προασπιστής των ελευθεριών στη Ρωσία», πρόσθεσε ο Λιμόνοφ, που συχνά πυκνά συλλαμβάνεται από τις αρχές κατά τη διάρκεια των απαγορευμένων συλλαλητηρίων, γράφοντας στον ιστότοπο LiveJournal.

Στην επιστολή που δημοσιεύθηκε χθες βράδυ από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervyi Kanal, ο Ντεπαρντιέ υποστήριζε: «είχα επίσης συνομιλία με τον πρόεδρό μου, τον Φρανσουά Ολάντ. Γνωρίζει πως αγαπώ πολύ τον πρόεδρό σας Βλαντίμιρ Πούτιν και πως η αγάπη είναι αμοιβαία. Και του τόνισα πως η Ρωσία είναι μία μεγάλη δημοκρατία».

«Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα του συγχωρήσουμε ποτέ αυτή τη φράση: «είναι μία μεγάλη δημοκρατία», επεσήμανε ο δημοσιογράφος Ματβέι Γκαναπόλσκι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

«Θαυμάζει τη δημοκρατία μας – έχει ξεμωραθεί τελείως», σχολιάζει στη σελίδα του στο Facebook ο Βλαντίμιρ Σοκόλοφ.

«Φεύγει από τη χώρα του για τα λεφτά… Αυτό είναι τελείως ρώσικο – είναι ένας από εμάς!», ήταν το καυστικό σχόλιο στο LiveJournal.

Δεν υπάρχουν σχόλια: