10.1.13

Κενά αγροτικών γιατρών στη Σκόπελο...

Mείζον αίτημα αποτελεί για τους κατοίκους του Έλιος και της Γλώσσας η κάλυψη της θέσης του αγροτικού γιατρού, που παραμένει κενή τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα να μετακινείται κατ’ ανάγκη γιατρός από...
το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, στο βαθμό του δυνατού.

Η λύση του προβλήματος εναπόκειται στην κάλυψη των κενών θέσεων και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Σκοπέλου κ. Τριανταφύλλου «πραγματοποιήθηκαν οι προκηρύξεις, διορίστηκαν δύο αγροτικοί γιατροί, εκ των οποίων ο ένας θα δραστηριοποιηθεί στην Γλώσσα και ο δεύτερος στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, προκειμένου να καλύπτονται, τουλάχιστον εν μέρει, οι αυξημένες ανάγκες του νησιού και ελπίζουμε να αναλάβουν σύντομα δράση».

Στο μεταξύ, καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να καλύπτεται μια τουλάχιστον φορά την εβδομάδα η συνταγογράφηση του τοπικού πληθυσμού σε Έλιος και Γλώσσα, έως ότου αποκατασταθεί το υπάρχον πρόβλημα. Αγώνας δρόμου μπορεί να χαρακτηριστεί το πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται, με δεδομένες τις ήδη αυξημένες ανάγκες του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, το οποίο εξυπηρετείται από τρεις γιατρούς και τον διευθυντή.
«Πήγα ο ίδιος στην Γλώσσα για συνταγογράφηση και βλέποντας τα προβλήματα που υπάρχουν, πρότεινα στους κατοίκους των δύο συγκεκριμένων περιοχών να στείλουν μέσω των δομών του Δήμου και συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», τα βιβλιάριά τους στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, προκειμένου να καλυφθεί τουλάχιστον η συνταγογράφηση, χωρίς να μετακινηθεί ο τοπικός πληθυσμός» υπογραμμίζει ο κ. Τριανταφύλλου. Όπως εξηγεί ταυτόχρονα ο ίδιος, κάθε μετακίνηση ιατρού από το Κέντρο Υγείας του νησιού προς τις περιοχές του Έλιος και της Γλώσσας είναι εξαιρετικά δύσκολη υπό τις τρέχουσες συνθήκες, διότι καλύπτονται μετά βίας και με υπεράνθρωπες προσπάθειες οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας.

Όπως εκτιμά παράλληλα ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, «η κάλυψη των κενών θέσεων από δύο αγροτικούς γιατρούς, το οποίο είναι θέμα της κεντρικής Διοίκησης, θα λύσει εν μέρει το πρόβλημα, διότι απαιτείται το αντίστοιχο ιατρικό προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι διακομιδές ασθενών και γενικότερα οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού».

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής διατυπώνει από την πλευρά του έντονο προβληματισμό, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι κενές θέσεις αγροτικών γιατρών στο Έλιος και την Γλώσσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα του τοπικού πληθυσμού». Ο κ. Μιχελής, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου προκειμένου να αναζητηθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, επισημαίνει ότι «το βασικό ζήτημα δεν είναι μόνο η συνταγογράφηση, αλλά κυρίως η εξέταση των ασθενών, ανά πάσα στιγμή».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: