18.1.13

Ο Σαμαράς πίεσε τον Βενιζέλο...


...για τις 4 κάλπες.
Το παρασκήνιο του ολονύχτιου θρίλερ...
Ενα δραματικό παρασκήνιο που περιελάμβανε ολονύχτιες πιέσεις από βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, επαφές μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αλλά και έκτακτες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου προηγήθηκε της απόφασης του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη... διαδικασία στην ψηφοφορία που έγινε χθες στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δεχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά προ διημέρου, σύμφωνα με το "Εθνος". Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε ενημερωθεί για το αρνητικό κλίμα που υπήρχε και στο εσωτερικό της ΝΔ για τη διαδικασία με τις επτά κάλπες και τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες, που ήταν -μέχρι εκείνη τη στιγμή- η απόφαση της πλειοψηφίας, του ζήτησε να επανεξετάσει τη στάση του. Επικαλέστηκε, μάλιστα, και τα αρνητικά σχόλια που υπήρχαν σχεδόν στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης.

Ο Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είπε κάτι εκείνη την ώρα στον πρωθυπουργό και συμφώνησαν να συζητήσουν ξανά την επόμενη μέρα, πριν από τη συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα βουλευτές της ΝΔ επικοινωνούσαν με τους Μπούρα και Βορίδη και τόνιζαν ότι εάν παραμείνουν οι επτά κάλπες, υπάρχει ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει επικοινωνιακό πλεονέκτημα και παράλληλα να κερδίσει τις εντυπώσεις, αφού έτσι θα φαινόταν ότι η πλειοψηφία φοβάται κάτι.

Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επέμεναν στις θέσεις τους για επτά κάλπες, αφού εκείνη την ώρα δεν είχαν από κανέναν το «πράσινο φως» ότι θα άλλαζε κάτι.

Νωρίς χθες το πρωί, και συγκεκριμένα την ώρα που βουλευτές της πλειοψηφίας υπεραμύνονταν της πρότασης για επτά κάλπες και τρεις ψηφοφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού είδε τα αρνητικά δημοσιεύματα που ήταν στο σύνολο του ελληνικού Τύπου, συγκάλεσε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του.

Εκεί το θέμα που ετέθη ήταν ότι δεν πρέπει να δοθεί η εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ, και ο πρόεδρός του συγκεκριμένα, έχει κάτι να φοβηθεί από μια πιο απλή διαδικασία ψηφοφορίας. Ετσι ο Βενιζέλος αναγκάστηκε να καταλήξει στη νέα του πρόταση (για τέσσερις κάλπες και μία ψηφοφορία) και επικοινώνησε αρχικά με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Λίγα λεπτά μετά μίλησε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος και συμφώνησε απόλυτα με την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: