8.1.13

Στο Βερολίνο ο Τσίπρας το Σαββατοκύριακο...


Σε συνέδριο, που πραγματοποιεί το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επισκεφθεί για το λόγο αυτό τη γερμανική πρωτεύουσα το ερχόμενο Σάββατο.
Το ταξίδι του...
κ. Τσίπρα συμπίπτει με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία και τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου στις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διχάζει όσο κανείς άλλος τη γερμανική πολιτική σκηνή, καθώς θεωρείται ως ο μεγαλύτερος πολέμιος της πολιτικής Μέρκελ στην Ευρώπη, στάση που επικροτείται κυρίως από τα αριστερά κόμματα της Γερμανίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να έχει και συναντήσεις με στελέχη των σοσιαλδημοκρατών, αλλά και παράγοντες του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει η παρουσία του και ένα συμβολισμό γύρω από την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητηθεί μία ευρωπαϊκή, βιώσιμη λύση για το χρέος.
Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία ο πολιτικός χάρτης στη χώρα αυτή θα αλλάξει, ακόμη κι αν τις εκλογές κερδίσει η κυρία Μέρκελ, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι κυβερνητικές συμμαχίες και ισορροπίες θα είναι διαφορετικές. Υπό το πρίσμα αυτό θέλει να λάβει θέση ενόψει των εξελίξεων και να αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένας αξιόπιστος συνομιλητής, καθώς συνδιαμορφώνει την ευρωπαϊκή πορεία και τη στάση της Ελλάδας, έστω και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρούσα φάση.
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: