13.1.13

Ο σκληρός εργοδότης Άδωνις...


...απέλυσε τους υπαλλήλους του, προφασιζόμενος την κρίση...
Ότι εκμεταλλεύεται τις νέες ισοπεδωτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα προκειμένου να κερδίσει ο ίδιος περισσότερα ως επιχειρηματίας, κατηγορεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής, τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει ο... Σύλλογος, ο κ. Γεωργιάδης πήρε την απόφαση να κλείσει το βιβλιοπωλείο του και να απολύσει με το μικρότερο δυνατό κόστος τους υπαλλήλους του, προφασιζόμενος την κρίση, συνεχίζοντας ωστόσο τη διάθεση των βιβλίων του μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του.

Επίσης, όπως αναφέρει η "Κυριακάτικη Δημοκρατία", σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου, το λουκέτο μπήκε όχι εξαιτίας της αδυναμίας συντήρησής του, αλλά επειδή ο υπάλληλος που το λειτουργούσε δεν δέχτηκε τη μετατροπή του ωραρίου εργασίας από οκτάωρο σε τετράωρο και τη μείωση του μισθού του στο μισό, χωρίς να τροποποιηθεί η σύμβαση εργασίας του.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του βιβλιοπωλείου, την τακτική αυτή την εφαρμόζει ο κ. Γεωργιάδης σε 14 συνολικά υπαλλήλους του. Όταν τελικά, σύμφωνα με τους ίδιους η Επιθεώρηση Εργασίας ζήτησε από το βιβλιοπωλείο να καταθέσει αναλυτικές μηνιαίες εξοφλητικές καταστάσεις μισθοδοσίας και καταστάσεις ωρών εργασίας των εργαζομένων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχώρησε αθόρυβα αλλά και μεθοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: