24.1.13

Συνάντηση Τσίπρα με αξιωματούχους του ΔΝΤ...


Με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον αναμένεται να συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των επαφών του στην Ουάσιγκτον.
Στη συνάντηση αναμένεται να παραστεί ο ...
Πολ Τόμσεν και άλλοι αξιωματούχοι του Ταμείου.

Επόμενος σταθμός του θα είναι η Νέα Υόρκη.

Την Τετάρτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείπνησε σε ελληνικό εστιατόριο της Ουάσιγκτον με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν και τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, με τους οποίους είχε συναντηθεί νωρίτερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε διεθνές επίπεδο. Αφ' ενός να εξηγήσει ότι το πρόγραμμα λιτότητας που επί τρία χρόνια εφαρμόζεται είναι αδιέξοδο και αφ' ετέρου να διεκδικήσει συμμαχίες γιατί το αδιέξοδο του προγράμματος απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

Όπως είπε στις επαφές του με το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξήγησε «τα αδιέξοδα του προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, είχα τη δυνατότητα να εξηγήσω ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο σταθερότητας, ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας στην πολυτάραχη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Στόχος μας είναι μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική».

Τέλος, υπογράμμισε το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας για αξιοποίηση της ΑΟΖ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: