22.1.13

«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» (BINTEO)...



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ, πραγματοποιούν από τις 10 το πρωί, περίπου εκατό άτομα από επιτροπές αγώνα κατοίκων, πρωτοβουλίες πολιτών και λαϊκές συνελεύσεις, που διοργάνωσαν από... κοινού την σημερινή κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια.
Η διαμαρτυρία γίνεται έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου 5, κοντά στην πλατεία Καλυθμώνος. Η ΔΕΗ έχει κατεβάσει τα ρολά των γραφείων που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς να δέχονται κόσμο.

Κεντρικά συνθήματα «Φτάνει πια με τα χαράτσια, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό» και «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα». Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εντείνουν την πολιτική πίεση, να οργανώνουν τη νομική υποστήριξη και να αναπτύξουν την κινηματική δράση, ώστε να καταφέρουν να βγει το ΕΕΤΗΔΕ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και να επανασυνδεθεί το κομμένο ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά, να γίνουν διακανονισμοί ανάλογα με τις δυνατότητες του καθένα, να έχουν δωρεάν ρεύμα οι άνεργοι και οι άποροι και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Στην κίνηση συμμετέχουν οι συλλογικότητες που διοργάνωσαν την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας: η Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια, η Ανοικτή Συνέλευση Περάματος, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης, Μουσείου, η Επιτροπή αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, η Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας, η Επιτροπή κατοίκων Πευκακίων-Περισσού, η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης, η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, η Πρωτοβουλία Ιλίου αντίστασης και αλληλεγγύης, η Αλληλεγγύη- Ανυπακοή-Ανατροπή ΑΛ.ΑΝΥ.Α., οι Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω» και η Επιτροπή «Δεν χρωστάμε - Δεν πουλάμε - Δεν πληρώνουμε».

Κάλεσμα απηύθυνε και η Ανοιχτή Πόλη, στο οποίο υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων: «ο λαός δεν ξεχνά και δε γονατίζει. Όπως ανάγκασε τις προηγούμενες κυβερνήσεις να τα "μαζέψουν" με το χαράτσι, με τη μαζική άρνηση πληρωμής και τους αγώνες του, έτσι μπορεί να το κάνει και τώρα».

Επίσης, η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΔΕΗ συμμετέχει στην κινητοποίηση, καλώντας τους συναδέλφους εργαζόμενους και συνταξιούχους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: