27.1.13

Χάκινγκ «εκδίκηση» των Anonymous...


...σε site του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης...
Θύμα χάκινγκ έπεσε ιστοσελίδα υπηρεσίας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης από τους Anonymous, ως διαμαρτυρία για τις έρευνες σε βάρος του ακτιβιστή για τα... ψηφιακά δικαιώματα Άαρον Σουόρτς -ο οποίος αυτοκτόνησε προ εβδομάδων.

Όπως αναφέρει το Reuters, το περιεχόμενο της σελίδας της αμερικανικής USSC (υπηρεσίας αρμόδιας για τις ποινές των ομοσπονδιακών δικαστηρίων) έπεσε το Σάββατο και στη θέση του αναρτήθηκε μήνυμα των Anonymous που έλεγε ότι με το θάνατο του Σουόρτς «ξεπεράστηκε ένα όριο». Η ομάδα ονόμασε τη δράση του Σαββάτου «Επιχείρηση Έσχατο Μέτρο» (Operation Last Resort).

Οι χάκερ υποστήριξαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε ορισμένα συστήματα υπολογιστών κυβερνητικών υπηρεσίων και αντέγραψαν διαβαθμισμένες πληροφορίες, τις οποίες και απείλησαν ότι θα δημοσιοποιήσουν.

Συγγενείς και φίλοι του Σουόρτς είχαν αναφέρει ότι ο νεαρός προγραμματιστής έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή λύγισε υπό το βάρος της έρευνας που είχε ξεκινήσει σε βάρος του για ανάρτηση εγγράφων στο Διαδίκτυο που ήταν διαθέσιμα μόνο σε συνδρομητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: