24.1.13

Έτσι έγινε η επίθεση στο Μall...


Δεν θέλαμε θύματα. 4 Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ...
crimenet.gr
 Με μια προκήρυξη – μανιφέστο, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο «Mall».
Η πολυσέλιδη προκήρυξη αναρτήθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα, στο site athens.indymedia.org

Τα μέλη της οργάνωσης, αφού ...
παρουσιάζουν τις θέσεις τους για το ρόλο των εμπορικών κέντρων, κάνουν ευθέως λόγο για αντάρτικο πόλεων και αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση, θέλοντας να καταδείξουν ότι το χτύπημα ήταν σχεδιασμένο προσεκτικά, ώστε να μην υπάρξει ανθρώπινο θύμα.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της προκήρυξης, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί «μέσα στο ντουλαπάκι ενός διαφημιστικού περιπτέρου, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα πειραχθεί από κάποιον κατά λάθος».

Θεωρούν «κομμάτι της κρατικής προπαγάνδας» τα περί τοποθέτησης του μηχανισμού σε κάδο σκουπιδιών ή ότι τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι δόθηκε «υπεραρκετός χρόνος για την εκκένωση του εμπορικού κέντρου», ενώ προσθέτουν ότι έγιναν 4 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα «στην υπηρεσία ασφαλείας του Mall και στα ΜΜΕ zougla.gr, Ελευθεροτυπία και εφημερίδα «Ποντίκι».

Στη συνέχεια της προκήρυξης, μιλούν για την ανάγκη εξέγερσης και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε αναρχικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα φυλακισμένα μέλη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό, στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και στον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: