27.1.13

Aιχμές Ρουπακιώτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ...


«Δεν έχουν δοθεί αξιόπιστες απαντήσεις από τα κόμματα που άσκησαν εξουσία γιατί η οικονομική και κοινωνική ζωή μας έφθασε στην κατάσταση που βιώνουμε», δήλωσε ο Αντ. Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στο... «Βήμα της Κυριακής», σχετικά με την υπόθεση της λίστα Λάγκαρντ.
 Και πρόσθεσε πως πρέπει να «εκκαθαριστούν χωρίς καθυστέρηση και με δικαιική αξιοπιστία όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις ανομίας, διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα ή όσους άσκησαν εξουσία».

«Το χρέος του πολιτικού κόσμου δεν εξαντλείται στην εκκαθάριση των όποιων εκκρεμών υποθέσεων», σημείωσε ο Αντ. Ρουπακιώτης, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του δικαστικού και πολιτικού κόσμου.

Όσον αφορά στο έργο, που έχει αναλάβει, ο Αντ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι πρόκειται να καταθέσει πρόταση νόμου, σύμφωνα με την οποία να βελτιώνεται το θεσμικό πλαίσιο ώστε με την παρέλευση του 18μηνου προφυλάκισης να μην αποφυλακίζονται κρατούμενοι, που έχουν τελέσει σοβαρά εγκλήματα και η πορεία της υπόθεσης να καταγράφεται στον φάκελο του δικαστικού λειτουργού, ώστε ο χρόνος που διανύθηκε κατά τον χειρισμό τους να συνεκτιμάται κατά τον χειρισμό τους μαζί με άλλα στοιχεία για την προαγωγή του.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε και την τοποθέτηση άμεσα του εισαγγελέα για θέματα διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: