14.1.13

Εξτρα φόροι για 9 στους 10 φορολογουμένους...



Δυσβάστακτα βάρη καλούνται να σηκώσουν φέτος οι φορολογούμενοι, κυρίως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια. Σε ποσοστό 90% θα πληρώσουν περισσότερους φόρους.
«Δίσεκτο» θα...
είναι και το 2013 για τους φορολογουμένους. Το νέο έτος φέρνει έξτρα φόρους καθώς με την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου αυξάνονται κατακόρυφα οι επιβαρύνσεις για τη συντριπτική πλειονότητα μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν εισοδήματα από ενοίκια.

Επιπλέον το μέτρο των αποδείξεων γίνεται εξαιρετικά αυστηρό με «πέναλτι» φόρου 22%, καταργούνται οι περισσότερες και κυριότερες φοροαπαλλαγές και αυξάνεται ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων. Είναι τόσο μεγάλο το εύρος των παρεμβάσεων που στελέχη φοροτεχνικών γραφείων εκτιμούν πως με τις νέες ρυθμίσεις παραπάνω φόρους θα πληρώσουν οι εννέα στους δέκα φορολογουμένους.

Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται και από τον δημοσιονομικό στόχο που έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο. Ευελπιστεί να εισπράξει επιπλέον φόρους της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του νέου φορολογικού πλαισίου κατά τη διάρκεια του 2013 και του 2014.

• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: