31.1.13

Καταδικάστηκαν 80χρονη και 84χρονη για απάτες κατ’ εξακολούθηση!...


Τρεις ηλικιωμένες από το Βόλο, κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου σε δύο διαφορετικές υποθέσεις των χθεσινών δικασίμων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Με τις κατηγορίες, της...
απάτης κατ’ εξακολούθηση, και της πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαίωσης, προσήλθαν σε δίκες, δείχνοντας ότι το έγκλημα δεν έχει ηλικιακά όρια.
Καταδίκη ανέμενε δύο υπερήλικες γυναίκες από το Βόλο, 80 και 84 ετών, αδερφές μεταξύ τους, οι οποίες κρίθηκαν ένοχες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Λάρισας για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Οι δυο τους φέρονται να «ανακατεύονταν» στην αγορά ακινήτων. Θύματα της δράσης των γιαγιάδων ανέπτυξαν χθες στο δικαστήριο πώς κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά για δήθεν αγοραπωλησίες ακινήτων που δεν γίνονταν ποτέ. Μάλιστα, μάρτυρες κατηγορίες ανέφεραν ότι η δράση τους στο Βόλο δεν έχει ανακοπεί, αντίθετα, όπως είπαν, έχουν αναπτύξει τις «δουλειές» τους και στη Λάρισα.

Οι δυο αδερφές, εμφανίζονται αθώες και αγράμματες και πείθουν για την αδυναμία τους, αλλά και την μεγάλη τους οικονομική επιφάνεια, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τα θύματά τους, υποστήριξαν μάρτυρες.

Από την πλευρά της υπεράσπισης οι δύο αδερφές παρουσιάστηκαν ως άρρωστες και ανίκανες να τελέσουν έγκλημα, καθώς βρίσκονται εσώκλειστες στο σπίτι από γηρατειά. Παθόντες, στο άκουσμα ότι δεν βγαίνουν από το σπίτι, αντέδρασαν έντονα λέγοντας: «Κυκλοφορούν με τα γουνάκια στους ώμους για ψώνια και τώρα το παίζουν άρρωστες!».

Το δικαστήριο επέβαλε στην κάθε μία ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή. Το αίτημα της υπεράσπισης να πληρώσουν με δόσεις τις ποινές τους, εξαιτίας της οικτρής οικονομικής τους κατάστασης, απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Στα «δυο» για κληρονομιά

Μία δευτερη υπόθεση και πάλι με ηλικιωμένη κατηγορούμενη από το Βόλο εκδικάστηκε χθες στο Κακουργιοδικείο Λάρισας. Αφορούσε σε πλαστογραφία και ψευδή δήλωση στο δικαστήριο. Η κατηγορούμενη, ο αδερφός της και η γυναίκα του φέρονταν να υπερασπίστηκαν τη γνησιότητα μιας υπογραφής σε διαθήκη ακινήτου στην παραλία του Βόλου, που ξεπερνά, κατά μαρτυρίες, τα 350.000 ευρώ. Μια υπογραφή που την έκανε κληρονόμο... Αυτό οδήγησε τους συγγενείς της θανούσας, να κινηθούν εναντίον της ψυχοκόρης και οικιακού βοηθού της θείας τους, δηλαδή της κατηγορουμένης και να εγείρουν κληρονομικά δικαιώματα.

Το δικαστήριο, μετά από μια δίκη στην οποία ακούστηκαν πολλά από τις δύο πλευρές, αθώωσε την κατηγορούμενη και τους συγκατηγορούμενους της.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: