11.1.13

Υπόθεση Σάβιλ: Πάνω από 200 περιστατικά κακοποίησης!...


Ακόμη και μέσα σε στούντιο ή νοσοκομεία, δε δίσταζε να επιτεθεί στα θύματα του...
Πάνω από 200 περιστατικά κακοποίησης, σε ορίζοντα μισού αιώνα, αποδίδει στον πρώην παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ η βρετανική αστυνομία, όπως προκύπτει από τον σοκαριστικό φάκελο της που... δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ο αποθανών παρουσιαστής θεωρείται υπεύθυνος για 214 περιστατικά κακοποίησης, τα 34 από αυτά βιασμού, σε κάθε πιθανό μέρος -από στούντιο μέχρι νοσοκομεία, ακόμη και σε ιδρύματα για ασθενείς σε τελικό στάδιο- με το νεότερο θύμα να ήταν ένα κορίτσι οκτώ ετών.

Δίνοντας την Παρασκευή στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την υπόθεση, η αστυνομία μίλησε για εύρος «άνευ προηγούμενου σε παρόμοιες υποθέσεις στη Βρετανία».

Τα καταγγελλόμενα περιστατικά αφορούν την περίοδο 1955 μέχρι 2009. Τα θύματα και η μορφή της κακοποίησης εκτείνονται από δεκάχρονα αγόρια που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση όταν του ζήτησαν αυτόγραφο μέχρι κορίτσια σε σχολείο που τους προσέφερε τσιγάρα και βόλτα με το αυτοκίνητό του για να τα βιάσει.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του Σάβιλ δείχνει κάποιον που επιδίωκε να κακοποιήσει παιδιά σε όποια «ευκαιρία» του δινόταν, εκμεταλλευόμενος μάλιστα τη δημοσιότητά του για να «κρυφτεί σε κοινή θέα», όπως ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: