14.1.13

Πέρασε με 166 «ναι» το πολυνομοσχέδιο του αίσχους...


tokarfi.gr

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αποτελούν προαπαιτούμενο για την...

εκταμίευση των δόσεων.

Επί παρόντων 290 βουλευτών, επί της αρχής «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 123 βουλευτές, και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται:

- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΦΕΚ 246/2012) για την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.

- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 238/2012) που μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της.

- Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 237 και 229/2012) με τα
προαπαιτούμενα για την μείωση δαπανών και τα ειδικά μισθολόγια.

- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 224/2012) για την απελευθέρωση των μεταφορών ταξί.

- Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης.

Οι επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν πάρει ΦΕΚ θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέσυρε τις διατάξεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του δανείου, από το νομοσχέδιο με τις απαιτούμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το οποίο εισήχθη προς ψήφιση στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως είπε έλαβε υπόψη του τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: