14.12.12

Δημάδης: Η είδηση-αιτία της παραίτησής μου από τον ΣΚΑΪ (video)...

Δημοσιεύσαμε πρόσφατα την επιστολή παραίτησης του Θάνου Δημάδη από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

Σήμερα, ο δημοσιογράφος κοινοποίησε στα social media ένα video το οποίο περιέχει ρεπορτάζ του το οποίο και «λογοκρίθηκε» από τον σταθμό, ενδεχομένως μετά από... παρέμβαση στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου.

Το επίμαχο video:

Ο ίδιος προσθέτει την εξής περιγραφή:


* Στο βίντεο, ο Θάνος Δημάδης μεταδίδει για πρώτη φορά στις 9 Νοεμβρίου μέσω του ΣΚΑΪ την είδηση "περί τμηματικής καταβολής" της επόμενης δόσης στην Ελλάδα. Το ύψος του τελικού ποσού της δόσης δεν είχε ακόμα καθοριστεί από πλευράς Ευρώπης.
* Η είδηση περί "τμηματικής καταβολής" της δόσης σε συνδυασμό με το "καθεστώς αυστηρού ελέγχου" της Ελλάδας από την Τρόικα, μεταδόθηκε από τον Θάνο Δημάδη στις 10 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι στις εκπομπές Τσαπανίδου- Αντωνοπούλου αντίστοιχα. Την ίδια ώρα σχετική ανάρτηση του ρεπορτάζ έγινε και στην ιστοσελίδα του skai.gr.
* Λίγες ώρες αργότερα ο Θάνος Δημάδης δέχεται μέσω τουίτερ φραστικές επιθέσεις από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Μουρούτη, οι οποίες κλιμακώνονται τις επόμενες εβδομάδες αμφισβητώντας την αξιοπιστία της είδησης και του δημοσιογράφου. Υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα των διαλόγων στο τουίτερ που το αποδεικνύουν.
* Το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου με εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Ειδήσεων απαγορεύεται στον Θάνο Δημάδη να μεταφέρει μέσω της απογευματινής ενημερωτικής εκπομπής και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ την είδηση "περί τμηματικής καταβολής" και "αυστηρής επιτήρησης" της Ελλάδας. Ακόμα χειρότερα, το κείμενο του ρεπορτάζ αποσύρεται αργά το βράδυ της ίδιας μέρας και από την κεντρική ιστοσελίδα του skai.gr χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση του ανταποκριτή.
* Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες σε γραπτή και τηλεφωνική συνομιλία με την Διεύθυνση Ειδήσεων του σταθμού διαμαρτύρεται έντονα και ιδιαίτερα μετά την απόσυρση του κειμένου του ρεπορτάζ του από τον skai.gr, απαγορεύοντας σε όσους ήθελαν να διαβάσουν την είδηση που μετέδωσε.
* Η απάντηση που του δίνεται είναι ότι "το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το ρεπορτάζ".
* Ο Θάνος Δημάδης ανταπάντησε ότι ο χειρισμός της είδησης από τον σταθμό θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια και προσβάλλει βάναυσα την επαγγελματική του αξιοπιστία.
* Η διεύθυνση ειδήσεων του ΣΚΑΪ αρνήθηκε να επανορθώσει, αφήνοντας έκθετο τον ανταποκριτή του από τις Βρυξέλλες.
* Μετά και την πλήρη επιβεβαίωση της είδησης, ο Θάνος Δημάδης με σχετική επιστολή του παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του ανταποκριτή στις Βρυξέλλες επικαλούμενος μεταξύ άλλων και λόγους "επαγγελματικής αξιοπρέπειας".

parapoltiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: