17.12.12

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Οίκου Ronald Mc Donald...

www.greeknewsonline.com
Νέα Υόρκη.
Την ετήσια χριστουγεννιάτικη του γιορτή πραγματοποίησε το ελληνικό τμήμα του Ronald McDonald House το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο NY Athletic Club στο Μανχάταν, στη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε για την προσφορά του στο ίδρυμα ο ...
Ελληνοαμερικανός εφοπλιστής Πίτερ Γεωργιόπουλος, ιδρυτής και πρόεδρος της General Maritime Corporation.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή είναι, μαζί με τον μαραθώνιο αγάπης που διεξάγεται το Μάιο και φέρει πλέον τιμητικά την ονομασία «Niki Sideris Greek Walk-a-thon», οι δύο βασικές ερανικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ετησίως το Ελληνικό Τμήμα του Ronald Mc Donald House, φέρνοντας τους ομογενείς πιο κοντά στο ίδρυμα, όπου χιλιάδες παιδιά, ανάμεσά τους παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο, και οι οικογένειές τους έχουν βρει από το 1979 μια φιλόξενη στέγη στη διάρκεια της θεραπείας τους στη Νέα Υόρκη.

Για τη γενναιόδωρη υποστήριξη και την αγάπη με την οποία η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει αγκαλιάσει εδώ και 34 χρόνια το Ronald Mc Donald House, μίλησε με λόγια ευγνωμοσύνης και ευχαριστίες ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Ουίλλιαμ Σάλιβαν, ενώ με συγκίνηση αναφέρθηκε στο έργο που ξεκίνησε η αείμνηστη Νίκη Σιδέρη, η δημιουργός και διευθύντριά του ελληνικού τμήματος, τονίζοντας πως η απουσία της είναι αισθητή.

Χάρη στις δικές της προσπάθειες και το φιλάνθρωπο πνεύμα της Ομογένειας, το Ελληνικό Τμήμα έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια πάνω από οκτώ εκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας το έργο του Ronald McDonald House, όπως ανέφερε και ο επιχειρηματίας κ. Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος είχε την ευθύνη της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης. Τόνισε δε ότι καμία άλλη εθνοτική ομάδα δεν έχει αντίστοιχο τμήμα στο Ronald McDonald House.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως τα τελευταία 33 χρόνια έχουν ευεργετηθεί από το ίδρυμα περισσότερα Ελληνόπουλα από κάθε άλλη εθνοτική ομάδα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο κ. Σάλιβαν προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της φετινής γιορτής, ιδιαίτερα δε στην συντονίστρια του τμήματος και επί χρόνια συνεργάτιδα της Νίκης Σιδέρη, Σπυριδούλα Κατέχη και μαζί προς όλα τα μέλη της επιτροπής, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δωρεά της Φιλοπτώχου του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας στο πλαίσιο του φετινού Χορού των Χρυσανθέμων.

Ευγνωμοσύνη εξέφρασε και προς τον τιμώμενο κ. Γεωργιόπουλο, τονίζοντας πως μέσα στα τελευταία τρία χρόνια συγκέντρωσε για το ελληνικό τμήμα κοντά στο μισό εκατομμύριο δολάρια.

Τον ενθουσιασμό αλλά και τη συγκίνησή του για το θεάρεστο έργο που επιτελεί το ίδρυμα Ronald McDonald House και την τεράστια συνεισφορά του στα παιδιά που δίνουν τη μάχη κατά του καρκίνου και στις οικογένειές τους, εξέφρασε ο κ. Γεωργιόπουλος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του ιδρύματος, και τονίζοντας πως είναι υποχρέωση όλων να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν κάθε πρωτοβουλία που έχει σχέση με τα παιδιά.

Με λόγια επαίνου αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί ο Οίκος Φιλοξενίας «Ronald McDonald» και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην προσφορά αγάπης που απέστειλε το ίδρυμα στο ταμείο ανακούφισης των πληγέντων από τον τυφώνα Σάντυ που δημιούργησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το ίδρυμα για την πρωτοβουλία του αυτή, λέγοντας πως είναι ασυνήθιστο για έναν οργανισμό που έχει ανάγκη από την υποστήριξη του κόσμου, να παρέχει και ο ίδιος βοήθεια σε άλλους οργανισμούς και κάλεσε όλους να υποστηρίξουν το Ronald Mc Donald House γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις δωρεές αυτές, γνωρίζουν και πώς να προσφέρουν».

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τον περασμένο Μάιο το Ιδρυμα Ronald McDonald House ανακήρυξε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ως επίτιμο πρόεδρο του Ελληνικού του Τμήματος.

Μια ευχάριστη χριστουγεννιάτικη νότα έφεραν με την παρουσία τους οι σοπράνο Μόνικα Γιουνούς, και Καμίλ Ζαμόρα τις οποίες συνόδευσε στο σύντομο πρόγραμμά τους ο πιανίστας Τζορτζιε Στεφάν Νέσιτς.

Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με την κλήρωση του λαχείου παρέστησαν –μεταξύ άλλων- ο Επίσκοπος Μελόης κ. Φιλόθεος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος και η Γενική Πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού...
- Φωτογραφία: Δημήτρης Πανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: