14.12.12

«Χυδαία τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ και την Proton»...


«Λάδι στην φωτιά» της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει η υπόθεση Λαυρεντιάδη, με το γραφείο Τύπου της Ιπποκράτους να κατηγορεί με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση την Κουμουνδούρου για «χυδαιότητα η οποία ξεπέρασε σήμερα κάθε... προηγούμενο».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Δημήτρη Στρατούλη εναντίον του ΠΑΣΟΚ για την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και για μια σειρά άλλα «καυτά» ζητήματα, η Ιπποκράτους αναφέρει:

«Πρώτον, η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά των αποφάσεων αυτών έχει στραφεί ο κ. Λαυρεντιάδης στο ΣτΕ. Αυτή είναι η αλήθεια την οποία ο κ. Στρατούλης μεθοδικά μετέτρεψε σε ψέμα λέγοντας το ακραία χυδαίο ότι με ρύθμιση του κ. Βενιζέλου χαρίστηκαν στον κ. Λαυρεντιάδη 160 εκ. ευρώ!!!«

« Δεύτερον, είπε ο κ. Στρατούλης ότι ο κ. Βενιζέλος «ξέχασε» τη «λίστα Λαγκάρντ» κάτω από το μαξιλάρι του, όταν είναι γνωστό: Ότι η «λίστα Λαγκάρντ» υπάρχει επειδή ο κ. Βενιζέλος την έστειλε στην αρμόδια αρχή, μόλις αυτή ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντίγραφο, παρότι στελέχη της είχαν και με το παραπάνω, άποψη για το περιεχόμενο της, όπως φάνηκε από τις περίεργες συζητήσεις τους .

Ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη και τον τρόπο περιέλευσης του υλικού αυτού από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ που την είχε στη διάθεση του δυο μήνες πριν και την είχε αξιολογήσει. Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο υπουργός στο δικό του επίπεδο;».

Για μία άλλη πτυχή της υπόθεσης της Proton Bank, το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει:

«H κατάθεση για μια ημέρα διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου ύψους 160 εκ (που φυσικά επεστράφησαν εντόκως την επομένη) στην Proton, που δεν τελούσε πια υπό διοίκηση επιλογής Λαυρεντιάδη, έγινε - όπως και σε όλες τις άλλες τράπεζες - την περίοδο εκείνη σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να προστατευθεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει στοιχειώδης χρόνος για να εφαρμοστεί οργανωμένα η προβλεπόμενη από το νόμο παρέμβαση της ΤτΕ στην Ρroton. Επίσης για να προστατευτούν τα συμφέροντα του δημοσίου που είχε ενισχύσει από το 2008 την Proton με μεγάλα ποσά, με τη μορφή ομολόγων, εγγυήσεων κλπ. Τα συμφέροντα του δημοσίου προστατεύτηκαν με τις κινήσεις που έκανε το υπουργείο οικονομικών και η ΤτΕ. Όλα αυτά έχουν παρουσιαστεί κατ´ επανάληψη στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο προσδοκά να κυβερνήσει: Με το ψέμα και το λαϊκισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: