7.12.12

Επί πληρωμή η online έκδοση της Washington Post...



H Washington Post, μία από τις τελευταίες μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες που διαθέτει δωρεάν στο ίντερνετ το περιεχόμενό της, πρόκειται να βάλει τους χρήστες του ίντερνετ να αρχίζουν να ... πληρώνουν, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Οι χρήστες του Ίντερνετ θα μπορούν να βλέπουν δωρεάν έναν ορισμένο αριθμό άρθρων και στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσουν για να συνεχίσουν να συμβουλεύονται τον ιστότοπο της μεγάλης εφημερίδας.

Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην Washington Post η Wall Street Journal διευκρινίζει εντούτοις πως το σχέδιο αυτό δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν από τουλάχιστον έξι μήνες. Η κυκλοφορία των έντυπων εφημερίδων βρίσκεται σε πτώση και οι εκδότες δυσκολεύονται να αντλήσουν έσοδα από τους ιστότοπους όταν αυτοί είναι δωρεάν.

O ιστότοπος της Wall Street Journal είναι από καιρό επί πληρωμή όπως και οι New York Times που ζήτησαν πληρωμή το Μάρτιο του 2011 και δημιούργησαν τον Οκτώβριο του 2011 έναν ιστότοπο για την Boston Globe μια άλλη εφημερίδα του ομίλου, ο οποίος απευθύνεται στους συνδρομητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: