29.12.12

O Κεδίκογλου κάνει περικοπές στα… τσιφλίκια του! ...


Μαύρη Πρωτοχρονιά θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού υποδέχονται το 2013 με νέες περικοπές στους μισθούς τους μέχρι και 41%!

Οι μειώσεις αφορούν τους...

εργαζόμενους στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τα δημοτικά ραδιόφωνα που είχαν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περικοπές των αποδοχών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φθάνουν έως και 27%, ενώ στη ΓΓΕ οι αποδοχές μειώνονται μέχρι 41%, ενώ στην ΕΡΤ καθιερώνει μισθούς δύο ταχυτήτων και με διάφορα τρικ παρουσιάζει αυξήσεις. Την ίδια στιγμή, έχουν αρχίσει οι κομματικές προσλήψεις με δελτία παροχής υπηρεσιών όταν τον Φεβρουάριο πετάει στο δρόμο εκατοντάδες συμβασιούχους για την τύχη των οποίων έχει κατατεθεί στη Βουλή ερώτηση από 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εφαρμογή αυτής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου με υπουργική απόφαση καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και περικόπτει τους μισθούς κατά το δοκούν, μετατρέποντας τους δημοσιογράφους όμηρους της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής και την ενημέρωση στα δημόσια ΜΜΕ σε τσιφλίκι του.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: