13.12.12

O φασισμός δεν πέρασε και δεν θα περάσει...



Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 69η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, παρέστη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ... επόμενες γενιές πρέπει να διδάσκονται ότι αυτός ο τόπος δεν υπέκυψε ποτέ και ότι ο λαός, με αξιοπρέπεια, στάθηκε στο ύψος του».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «πρέπει να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές, ότι ο φασισμός δεν πέρασε και δεν θα περάσει ποτέ σε αυτόν τον τόπο κι ας προσπαθούν όψιμοι υποστηρικτές των ναζί στην Ελλάδα να παραχαράξουν την ιστορία».

«Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο λαός πέρασε μεγάλες καταστροφές και συμφορές, αλλά κατάφερε να σταθεί όρθιος».

Αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είπε ότι «δεν είναι μόνο χρέος οικονομικό, αλλά και ηθικό» και πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις των λαών πρέπει να στηρίζονται στη βάση της αξιοπρέπειας και του αλληλοσεβασμού και όχι στη βάση των υποδείξεων».

Στις εκδηλώσεις για την 69η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.

Κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης στον τόπο θυσίας, στον λόφο του Καπή άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην δήμαρχος Παΐων και νυν αντιδήμαρχος Καλαβρύτων, Κώστας Ασημακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Ασημακόπουλος ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Αμέσως έτρεξε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και γιατρός Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέχεια ο Κώστας Ασημακόπουλος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: