5.12.12

Σοκάρει η New York Post...



Ηχηρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη  έχει προκαλέσει το σοκαριστικό εξώφυλλο της New York Post - και η συμπεριφορά του φωτογράφου, ο οποίος προτίμησε τη σωστή θέση για αυτή τη φωτογραφία, παρά να...   δώσει ένα χέρι στον 58χρονο Χαν από το Κουίνς, που πάλευε να ανέβει στην πλατφόρμα του μετρό της Νέας Υόρκης.
Προκλητικός κι ο τίτλος:  "Αυτός ο άνδρας πρόκειται να πεθάνει".

«Είστε ελεεινοί, πιο σκουπίδια από τα σκουπίδια» είναι ένα ενδεικτικό tweet αναγνώστη της New York Post. Εξίσου έντονες είναι και οι επώνυμες αντιδράσεις, όπως του Αλεξάντερ Αμπάντ-Σάντος του Atlantic Wire που επισήμανε ότι «Το να αποσπάς την προσοχή του οδηγού με το φλας ή ακόμη και να τον τυφλώνεις με αυτό δεν μοιάζει ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις κάποιον που προσπαθεί να σκαρφαλώσει ξανά στην πλατφόρμα».

Όπως είναι προφανές, στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο φωτογράφος Ρ. Αμπάσι που προτίμησε να βγάλει την φωτογραφία από το να βοηθήσει τον άτυχο άντρα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην πλατφόρμα του σταθμού του μετρό στην 49η οδό, με την αμαξοστοιχία Q να χτυπάει και να σέρνει για αρκετές δεκάδες μέτρα τον άντρα -που σπρώχτηκε στις ράγες από άγνωστο ψυχοπαθή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: