12.12.12

Guardian: Η χρεοκοπημένη Αθήνα αφήνει τις πολυτέλειες για το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων ...

«Όταν έχεις χρεοκοπήσει, είσαι αναγκασμένος να κάνεις Χριστούγεννα με ό,τι διαθέτεις. Και αυτό ακριβώς ισχύει για την Ελλάδα, η οποία διψάει για ρευστό στη...
χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης της, μόλις μερικά χρόνια μετά τη γεμάτη δόξα ανέγερση του ψηλότερου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ευρώπη».

Έτσι σκιαγραφεί την κατάσταση στην Ελλάδα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, φιλοξενώντας δηλώσεις του δημάρχου Αθηνών Γιώργου Καμίνη: «Φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν είναι θεαματικές ούτε βασίζονται στην απερίσκεπτη σπατάλη. Στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων διατίθεται μονάχα το 1/10 του προϋπολογισμού που διατίθετο τις προηγούμενες χρονιές».

Με την τοπική αυτοδιοίκηση μόλις και μετά βίας να καταφέρνει να πληρώσει τους λογαριασμούς της, οι στολισμοί και τα φωτάκια αποτελούν παρελθόν, ωθώντας τους Αθηναίους να ανακαλύψουν το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στην Αθήνα των σχεδόν 6 εκατομμυρίων κατοίκων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι βυθισμένο στη φτώχεια και την ανεργία, αναφέρει ο Guardian, το βάρος πλέον πέφτει στη βοήθεια των φτωχών και νεόπτωχων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος της οποίας, Γιάννης Μπουτάρης, σόκαρε την κοινή γνώμη με τη δήλωσή του ότι δεν έχει να βάλει πετρέλαιο και ότι ζεσταίνεται με κουβέρτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: