11.12.12

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο FOKAS...


«Συνάδελφοι, σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε! Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας! Δεν τους χαρίζουμε τίποτα!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως... έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Όλο το προηγούμενο διάστημα, από την αρχή του έτους, κάναμε υποχωρήσεις για το «καλό» της επιχείρησης. Δεχτήκαμε τις μειώσεις μισθών και την αλλαγή των συμβάσεων μας, όπως αρκετοί συνάδελφοί μας σε όλο τον κλάδο του εμπορίου. Βάλαμε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Αντί, όμως οι θυσίες των δικαιωμάτων μας για την επιχείρηση να πιάνει τόπο, το αποτέλεσμα ήταν να είμαστε απλήρωτοι 3 μήνες. Να πληρωνόμαστε σε δόσεις! Να έχουμε δει ήδη 4 συναδέλφους μας να απολύονται. Και όταν μετά από επανειλημμένες συζητήσεις μεταξύ εργοδοσίας και προσωπικού για το που θα φτάσει αυτή η κατάσταση, η απάντησή τους -και η απαίτησή τους- ήταν «κάντε υπομονή (δουλεύοντας απλήρωτοι), γιατί δεν ξέρουμε πότε (και αν) θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τα δεδουλευμένα σας!!!», τότε και εμείς απαντήσαμε με ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Η απόφασή μας δεν ήταν εύκολη! Υπήρχε ο φόβος τον οποίο ξεπεράσαμε μόνο όταν γίναμε όλοι μια γροθιά. Όταν ο ένας έδωσε κουράγιο στον άλλο για να ξεπεράσει τους όποιους δισταγμούς του. Μας έδωσε θάρρος και το γεγονός πως συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι στο Φωκά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, προχώρησαν και αυτοί σε ανάλογες ενέργειες έχοντας στο πλευρό τους τα σωματεία τους. Το μειονέκτημα σε όλη μας αυτή την προσπάθεια ήταν η έλλειψη του σωματείου εμποροϋπαλλήλων της πόλης μας. Ποτέ μας δεν το είδαμε στο χώρο εργασίας μας, ούτε στο παρελθόν, ούτε και τώρα! Ποτέ δεν ειδοποιηθήκαμε για μια Γενική Συνέλευση για να ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε στην επίθεση των δικαιωμάτων μας που βλέπαμε να έρχεται, για να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε μαζί με συναδέλφους μας από άλλα καταστήματα που δέχονται την ίδια επίθεση.

Συνάδελφοι, σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε!

Ξέρουμε πως και εσείς έχετε κάνει θυσίες για να συνεχίζουν οι εργοδότες μας να βγάζουν κέρδη από τις δικές μας μειώσεις μισθών, από το δικό μας πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε «πλάτη» σε αυτή την κατάσταση που μόνο χειρότερα μπορεί να μας φέρει
.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΩΚΑ»

e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: