30.12.12

Το ρεπορτάζ του Euronews για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου...


Ελλάδα: πρώην υπουργός Οικονομικών στο στόχαστρο για την «Λίστα Lagarde» ...

Πολιτικοί από αρκετά κόμματα, ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος που προστατεύει τους υπουργούς στην Ελλάδα από την ποινική δίωξη, για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο...

Παπακωνσταντίνου, 51 ετών, ο οποίος διαπραγματεύτηκε το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας το 2010, κατηγορείται για αφαίρεση ονομάτων τριών συγγενών του, από την λεγόμενη «Λίστα Lagarde» - μια συλλογή από εκατοντάδες Έλληνες υπόπτους για φοροδιαφυγή.

Και τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού θέλουν να γίνει μια έρευνα, σχετικά με το αν ο πρώην υπουργός Οικονομικών έπαιξε κανένα ρόλο στην αφαίρεση των ονομάτων.

Ο Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε παρέμβαση στην λίστα, αλλά μερικοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι, όπως ο Μιχάλης Λουλουδάκης κάτοικος Αθηνών, ο οποίος είπε:

"Φυσικά κανείς ένοχος δεν παραδέχεται το έγκλημά του μέχρι να αποδειχθεί. Αυτό που λέει ο Παπακωνσταντίνου είναι αστείο. Εγώ, ένας απλός άνθρωπος, που το βλέπει αυτό απ' έξω, νομίζω ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Πρέπει να πέσει φώς και τα σκάνδαλα πρέπει να αποκαλυφθούν "

Οι ελληνικές αρχές έχουν επικριθεί για την αποτυχία τους να δράσουν σχετικά με την λίστα - που αρχικά την παρέλαβαν από τη Γαλλία, το 2010 από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, εκείνη την εποχή.



lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: