1.12.12

Την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, προτείνει η τρόικα...



Την πρόταση για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας συμπεριέλαβε η επικαιροποιημένη έκθεση της τρόικας που δημοσιεύθηκε, την Πέμπτη.
Η έκθεση αναφέρει ότι... τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά τις υψηλότερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.

Σε μία υποθετική απόπειρα μείωσης των αμυντικών δαπανών, η έκθεση αναφέρει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».

Η ελληνική κυβέρνηση ούτε συζήτησε, ούτε πρόκειται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς της στρατιωτικής θητείας, δήλωναν κατηγορηματικά απόψε αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή δημοσιεύματα που έφεραν έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκτιμά ότι η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας σε συνδυασμό με την καθιέρωση ηλεκτρονικών προμηθειών θα μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας. Η στρατιωτική θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.


Πηγή: "Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: