9.12.12

Στην κορυφή του κόσμου οι νεάνιδες του ελληνικού πόλο...

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε η Εθνική Νεανίδων στο πόλο, αφού στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Περθ της Αυστραλίας, επικράτησε στον τελικό της Ουγγαρίας με 9-5. Η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι ... είναι η κορυφαία σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, κατακτώντας μετά τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο τίτλο, και στις δύο περιπτώσεις με άνετες νίκες επί της Ουγγαρίας.

Η άμυνα ήταν το... σήμα κατατεθέν του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, υποχρεώνοντας τις Μαγυάρες σε βιαστικές επιθέσεις από την περιφέρεια και δίνοντας ελάχιστες αποβολές. Το νευρικό ξεκίνημα της εθνικής ξεπεράστηκε χάρη σε δύο γκολ στην παίκτρια παραπάνω, το δεύτερο εκ των οποίων ήρθε από την Αλκηστη Μπενέκου στην εκπνοή της πρώτης περιόδου.

Η ελληνική ομάδα πέτυχε και τρίτο γκολ πριν σκοράρει για πρώτη φορά η Ουγγαρία (στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου), στην πρώτη αποβολή που χρεώθηκε η εθνική. Η ροή του τελικού, όμως, δεν άλλαξε και η Στεφανία Χαραλαμπίδη «έγραψε» το 6-2 στην εκπνοή του ημιχρόνου, ενώ η Χρυσούλα Διαμαντοπούλου σταματούσε όποια αντίπαλα σουτ πήγαιναν προς την εστία, επικυρώνοντας τον άτυπο τίτλο της κορυφαίας τερματοφύλακα του κόσμου σε αυτή την ηλικία.

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση διατήρησαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, προηγήθηκαν 7-2 με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και σκόραραν ξανά με τη Ζάντου στα τελευταία δευτερόλεπτα του οκταλέπτου (8-3).

Το τελευταίο γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου -λίγο πριν αποχωρήσει με τρεις ποινές- στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου (9-3) και η Ουγγαρία απλά μείωσε σε 9-5, ενώ οι Ελληνίδες διεθνείς περίμεναν απλά να κυλήσει ο χρόνος για να αρχίσουν τα πανηγύρια.

Πρωταθλήτριες Ευρώπης και κόσμου (οι περισσότερες) μέσα σε 16 μήνες και κάτω από αντίξοες συνθήκες, δεν είναι μικρό κατόρθωμα για τα κορίτσια αυτά, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο, βαδίζοντας στα χνάρια της εθνικής γυναικών.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 0-2, 2-4, 1-2, 2-1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (3/5 π.π.): Αν. Χόρβατ, Ιλες, Ζίγκλερ 1, Γκουρισάτι, Μισκόλτσι 1, Κοβέσντι, Γκέμες, Γκάρντα 2, Σίκτερ, Κέλε, Μπρ. Χόρβατ 1, Χαγιόρ, Ντοροζλάι

ΕΛΛΑΔΑ (3/7 π.π.): Διαμαντοπούλου, Αλκ. Μπενέκου 1, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Ιολ. Μπενέκου, Ξενάκη, Ι. Χαραλαμπίδη 1, Ζάντου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Κότσια, Στεφ. Χαραλαμπίδη 3, Φλώρου, Κοντογιάννη, Τερεφού

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, που νίκησε τις ΗΠΑ στον «μικρό τελικό» με 13-12.

Δεν υπάρχουν σχόλια: