12.12.12

ΚΚΕ: Μεγάλη πρόκληση οι αυξήσεις που ετοιμάζει η ΔΕΗ ...


Μεγάλη πρόκληση χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που προετοιμάζει η ΔΕΗ και την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το χαράτσι.

Ο λαός δεν πρέπει να ... αρκεστεί να εκφράζει την αγανάκτησή του «αλλά πρέπει να αντιδράσει οργανωμένα και αποφασιστικά με πάλη για τη ματαίωσή τους», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Η μαζική οργανωμένη απειθαρχία και στα χαράτσια αποτελεί ισχυρό μέσο πίεσης και πρέπει να συνδυάζεται με τον οργανωμένο αγώνα να πάρει ο λαός στα χέρια του τα μέσα παραγωγής και τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα, και στον τομέα της ενέργειας. Η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων σε συνδυασμό με την αποδέσμευση από την ΕΕ είναι η μοναδική απάντηση στο σημερινό δρόμο της καπιταλιστικής κερδοφορίας», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, το ΚΚΕ τονίζει ότι «οι νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα καταρρίπτουν όλα τα επιχειρήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τις ιδιωτικοποιήσεις, με τον ισχυρισμό της ελάφρυνσης του λαού από οικονομικά βάρη», προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνεται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μοχλούς αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και στρώνουν το έδαφος για νέα μεγαλύτερη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων».

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: