11.12.12

Χαμηλώνουν τον πήχη στο Μαξίμου ...


Εκστρατεία γοητείας ονομάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τις επαφές που έχει στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν προσεχώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή γίνεται με... την απονομή του βραβείου Νόμπελ, την επίσκεψη στο Μόναχο και βεβαίως τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου ο βασικός στόχος είναι να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 34,4 δισ. ευρώ από την επόμενη δόση.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο θεωρούν την εξέλιξη αυτή περίπου ως δεδομένη, ωστόσο, δεν επιθυμούν το μήνυμα να περάσει προς τα έξω με τόσο μεγάλη αισιοδοξία, για να μην προκληθεί μεγάλη επικοινωνιακή ζημία, αν για οποιονδήποτε λόγο, κάτι - οτιδήποτε - στραβώσει την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά.

Κι έτσι, προτιμούν να κρατούν τους τόνους και τις προσδοκίες χαμηλά. Γνωρίζουν ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αποτυχίες. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν αυτομάτως ότι η δόση των 34,4 δισ.ευρώ, που περιμένει ως μάννα εξ ουρανού η αγορά θα πάει γι' αργότερα. Και μαζί και οι προσδοκίες για την επόμενη μέρα της οικονομίας.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: