13.12.12

Εικοσιτετράωρη απεργία διοικητικών υπαλλήλων...


Αντίδραση και του ΤΕΙ Αθήνας για τη διαγραφή 22 διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ...
Εικοσιτετράωρη απεργία θα κάνουν αύριο Παρασκευή οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις συναδέλφων τους.
Όπως αναφέρεται σε...
ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) «ως πρώτη αντίδραση για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκηρύσσουμε κατά πλειοψηφία, 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 14/12/2012 και συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας, στις 11.00, προκειμένου να ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μαζί με τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας συμμετέχουν και σε όλες τις συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας.

Αντίδραση και στο ΤΕΙ Αθήνας

Από την άλλη πλευρά εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, με αφορμή όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του «την ξαφνική διαγραφή 22 Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΔΑΧ) από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός για το οποίο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και την εντονότατη αποδοκιμασία του».

Στην απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο χαρακτηρίζει τη διαγραφή ως «άκρως αντισυνταγματική». Τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ διερωτώνται «πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει το Ίδρυμα με είκοσι δύο διοικητικούς υπαλλήλους λιγότερους, όταν τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση έχει απευθύνει πλήθος εγγράφων στο υπουργείο Παιδείας εκφράζοντας τους φόβους και τους προβληματισμούς της για τα ποικίλα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά λόγω της ελλιπούς στελέχωσης».

Καλούν, και αυτοί με τη σειρά τους, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να ανακαλέσει τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ, τον υπουργό Παιδείας να παρέμβει για να περιφρουρήσει τα Ιδρύματά , αλλά και τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό να αναλογιστούν τα οφέλη αλλά και τις απώλειες, που θα προκύψουν για τη χώρα από την εφαρμογή έπειτα από την τυφλή εφαρμογή των οριζόντιων περικοπών προσωπικού...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: