2.12.12

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ...

Ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ με την διεξαγωγή ψηφοφοριών, το απόγευμα, για τη διακήρυξη, τα οργανωτικά και την ανάδειξη του... κεντρικού πολιτικού οργάνου (Κεντρική Επιτροπή), που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ιδρυτικό συνέδριο της Ανοιξης.

Στελέχη του κόμματος εξέφρασαν σε ομιλίες τους την ανάγκη το κόμμα να διαμορφώσει μια αριστερή πολιτική στρατηγική που να απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, δεδομένου ότι η Αριστερά έχει μπροστά της μια πρόκληση με ιστορικές διαστάσεις.

Ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, είπε ότι η Συνδιάσκεψη είναι απόδειξη των δυνατοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ και η διακήρυξη είναι από τα πλέον σημαντικά κείμενα της ελληνικής Αριστεράς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί εύκολες συνταγές του παρελθόντος, έχει εναλλακτική λύση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι συντελείται μια βαθιά πολιτική και κοινωνική αλλαγή.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης, την Παρασκευή, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει ακόμα και μέσα σε «συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης» ενώ τόνισε ότι συγκροτείται «ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος».

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη ευθύνη. Σαν έτοιμοι από καιρό. Αφού οι αναλύσεις και οι προβλέψεις μας εδώ και χρόνια -όπως παραδέχονται όλοι πια εντός και εκτός Ελλάδας- δικαιώθηκαν πλήρως, μπορούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση του τόπου» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: