30.12.12

"Θύμωσε" ο Σπερχειός...

Με αλυσίδες για Καρπενήσι...
Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου και συγκεκριμένα στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με ... αλυσίδες από τον Τυμφρηστό και πάνω, μέχρι τη σήραγγα του Παύλου Μπακογιάννη (59ο - 65ο χλμ).

Μηχανήματα δουλεύουν για να ανοίξουν τον δρόμο και προς το Βελούχι, ωστόσο το χιονοδρομικό προς το παρόν παραμένει κλειστό λόγω χιονοθύελλας.

Με αλυσίδες επίσης διεξάγεται η κυκλοφορία από Αμφίκλεια προς Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, από χθες νωρίς το απόγευμα, που ξεκίνησε να χιονίζει και πάλι.

Σε επιφυλακή είναι οι αρχές και για τον Σπερχειό, ο οποίος από χθες το μεσημέρι έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, αφού "φούσκωσε" σε πολλά επικίνδυνα σημεία.

Οι αρχές είναι σε επιφυλακή και από τις 6:30΄ το πρωί η τροχαία Λαμίας διέκοψε την κυκλοφορία από Λαμία προς Φρανζτή. Προς το παρόν η εθνική οδός δεν έχει πρόβλημα.
Σε επιφυλακή είναι και για τον δρόμο προς Μπράλο, όπου χθες το βράδυ έπεσαν βράχια, τα οποία απομακρύνθηκαν, ωστόσο οι κατολισθήσεις συνεχίζονται και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, αφού βρέχει και υπάρχει περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν χθες το απόγευμα επίσης στη Δυτική Φθιώτιδα στον επαρχιακό δρόμο από Αρχάνι προς Τρίλοφο. Το μηχάνημα του Δήμου που πήγε να καθαρίσει τον δρόμο πήρε φωτιά από βραχυκύκλωμα. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, αφού απομακρύνθηκε έγκαιρα ο χειριστής.

Την παρακάτω φωτογραφία έστειλε αναγνώστης από την περιοχή των Κομποτάδων όπου πολλά στρέμματα φαίνονται πλημμυρισμένα από τον Σπερχειό. 

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: