10.12.12

Οι νέοι φόροι για μισθωτούς & επαγγελματίες...


Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου και αύριο κατατίθεται στη Βουλή. Παρά τις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, οι διατάξεις του είναι διάσπαρτες από...
πρόσθετους φόρους για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ροκανίζει τα οφέλη.

Γεμάτο «παγίδες» πρόσθετων φόρων για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες είναι το τελικό σχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου. Το σχέδιο έχει σταλεί στην τρόικα και αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Από τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις και, παρά τις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, θίγονται οι φορολογούμενοι με παιδιά καθώς για εισοδήματα υψηλότερα των 25.000 ευρώ οι επιβαρύνσεις φθάνουν έως και τα 2.430 ευρώ τον χρόνο όπως φαίνεται και στους πίνακες που δημοσιεύει το «Εθνος».

Επιπλέον η κατάργηση των φοροαπαλλαγών αυξάνει κατακόρυφα τα φορολογικά βάρη που προκύπτουν με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας και «ψαλιδίζει» σημαντικά τα οφέλη από τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και του πολυτεκνικού επιδόματος των 500 ευρώ που θα χορηγείται στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά.

• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: