26.12.12

Καραχάλιος: Είμαι θύμα απάτης...



crimenet.gr 
Σε συνεχή επικοινωνία με τους νομικούς του συμβούλους βρίσκεται ο Νίκος Καραχάλιος και αναμένεται να δώσει απαντήσεις στην αστυνομία μέχρι το τέλος της ημέρας, όπως διέρρευσε από... το περιβάλλον του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ.

Μάλιστα, συνεργάτης του κ. Καραχάλιου, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανέφερε πως κίνητρο για την εμπλοκή του ονόματος του πρώην γγ του ΕΟΤ είναι να φθαρεί πολιτικά και ότι ο κ. Καραχάλιος είναι θύμα απάτης και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού ενημερώθηκε από τον νέο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Καραχάλιο, έδωσε εγκαίρως εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς να αφήσει να παρέλθει το Σαββατοκύριακο, γεγονός που, όπως, σημειώνεται από κύκλους του υπουργείου, ήταν η κίνηση που «μπλόκαρε» τη δραστηριότητα των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ η σύλληψη πέντε ατόμων, μεταξύ αυτών και ειδικού συμβούλου του παραιτηθέντα γγ του ΕΟΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Οργανισμού, η οποία, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αφορούσε απόπειρα των συλληφθέντων να εξαργυρώσουν επιταγή του Οργανισμού, ύψους 147.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να διασταυρώνεται οφειλή του ΕΟΤ στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Διερευνάται η εμπλοκή του ειδικού συμβούλου του κ. Καραχάλιου, δεδομένου ότι σύμφωνα με την αστυνομία, είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του Οργανισμού.

Σημειώνεται ακόμη ότι σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία μετά χρήσης. Ο ειδικός σύμβουλος βαρύνεται και με την κατηγορία της υπεξαίρεσης προς την υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: