1.12.12

ΚΥΠΡΟΣ: Το καλύτερο υπό τις περιστάσεις το συμφωνημένο Μνημόνιο...

Λευκωσία: Ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, δήλωσε ότι το Μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί, είναι το καλύτερο που μπορούσε να επιτευχθεί υπό τις περιστάσεις και πολύ καλύτερο από τα Μνημόνια άλλων χωρών.

Μιλώντας στο...
ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι όλοι επηρεάζονται από το Μνημόνιο, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι κάτι που έπρεπε να γίνει.

Είπε επίσης ότι η Κύπρος έχει να διανύσει ακόμα μακρύ και δύσκολο δρόμο, καθώς το Μνημόνιο θα πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης.

«Δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε, «να περάσεις ένα Μνημόνιο από 16 χώρες».

Τόνισε ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που προβάλλει η Κύπρος, είναι ότι το πρόβλημά της είναι εισαγόμενο και ότι πρέπει να επιδειχθεί κοινοτική αλληλεγγύη.

«Εξηγούμε στους εταίρους μας», πρόσθεσε, «ότι η Κύπρος, επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης, για να βοηθήσει μια άλλη χώρα της Ευρωζώνης, βρέθηκε εν μια νυκτί με χρέος 4,5 δισ. ευρώ, λόγω του κουρέματος του ελληνικού χρέους».

Ο κ. Σιαρλή ανέφερε επίσης ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θα υπάρχουν ελλείμματα μέχρι το 2016, οπότε θα διορθωθεί η οικονομία και θα δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα, που θα καλύπτει και τα ελλείμματα και τους τόκους.

Είπε ακόμη ότι το ποσό που ζητείται για κάλυψη των κρατικών αναγκών, ανέρχεται στα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ και καλύπτει όλα τα δάνεια.

Πρόσθεσε ότι από το ποσό αυτό, 1,5 δισ. αφορά τα δημοσιονομικά ελλείμματα για τα επόμενα 4 χρόνια...
philenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: