29.12.12

Βενιζέλος και Σαμαράς δεν γνώριζαν;...


Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ και κάνει λόγο για «επιχείρηση περιορισμού του σκανδάλου», ενώ παράλληλα στην Κουμουνδούρου, διερωτώνται για το αν... Βενιζέλος και Σαμαράς δεν έχουν καμία ευθύνη.

«‘Ένα από μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που συνδέεται άμεσα με τη διαφθορά, την ελεγχόμενη ανομία, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή που χαρακτήριζαν τη λειτουργία του δικομματικού πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, επιχειρείται να περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου», αναφέρει στη ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για εμπαιγμό. Για μια εκ νέου προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Η προκαταρκτική για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου είναι το λιγότερο στην παρούσα φάση και δεν ικανοποιεί τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση και απόδοση ευθυνών.

Αλήθεια ο κ. Βενιζέλος, που υπεξαίρεσε επί μήνες τη λίστα δεν έχει ευθύνες; Το γεγονός ότι η αλλοίωση των στοιχείων της λίστας έγινε επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου τον καθιστά άμοιρο ευθυνών;

Δεν γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός το περιεχόμενο της λίστας;». « Η Ν.Δ και ο κ Σαμαράς δεν γνώριζαν πριν και μετά τις εκλογές για την ύπαρξη της λίστας; Γιατί συνέβαλαν με τη στάση τους στην προσπάθεια να αποσιωπηθεί η υπόθεση;

Είναι φανερό πως η παρούσα κυβέρνηση, αφού σύρθηκε και εξαναγκάστηκε να δώσει την πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ, τώρα επιχειρεί να «πειράξει» την ίδια την έρευνα περιορίζοντάς την σε ένα μόνο πρόσωπο, ώστε να γλιτώσει η κυβέρνηση από τη διάλυση της όποιας εναπομείνασας ηθικοπολιτικής διάστασής της.

Η κάθαρση είναι αναγκαία διαδικασία για να ξαναποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και στις δικές του δυνάμεις. Να είναι σίγουροι πως η κάθαρση είναι πλέον υπόθεση του λαού και θα γίνει μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: