3.12.12

Δόξα τα Λεφτά, θεό έχουμε και αυτά τα Χριστούγεννα…


" ... οι παππούδες και οι γιαγιάδες, μου χουν αφήσει κάτι εγκαταλειμμένα και μισογκρεμισμένα καλύβια που ‘χαν για τα ζώα και τις ζωοτροφές. Άμα τα μετρήσουν αυτά και με φορολογήσουν θα χλομιάσει ο Βωβός απ τα πλούτη μου! " ...

Έρχονται Χριστούγεννα. Σε μια φουτουριστική εκδοχή το δικό μας κράτος – Ηρώδης, αντί να ψάχνει βρέφη να θανατώσει, προτείνει την φορολόγηση των γονέων για τα παιδιά τους, σα να ‘ναι πισίνες, αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και...

εξοχικά στις Κυκλάδες. Μωρέ φορολογήστε ότι θέλετε. Βάλετε τεκμήριο στα στολισμένα δέντρα Χριστουγέννων και ειδικό χαράτσι σε όσους τολμούν να ανάψουν και φωτάκια! Ζητήστε πόθεν έσχες και Ε9 για τις φάτνες, τα σπιτάκια σκύλου στην αυλή, τους μεγάλους αϊ-βασίληδες, τους κήπους με άνθη καλλωπιστικά διότι αυτοί έχουν λεφτά, αλλιώς θα ‘χαν φυτέψει μποστάνια με ζαρζαβατικά! Απαιτείται περαίωση για όλους όσοι κατά τη διάρκεια των εορτασμών είχαν στολίσει με φωτάκια εξωτερικά το σπίτι τους, ήτοι βεράντες, πέργκολες και καγκελόπορτες, διότι τα γλέντια πληρώνονται και αφού θελαν γιορτινές ατμόσφαιρες να μάθουν!

Για να μη ξεφύγουν γιαγιάδες και παππούδες που ακόμη τολμούν να ζουν μετά από κοψίματα συντάξεων, επιδομάτων, δώρων, επικουρικών, να κληθούν τώρα να πληρώσουν αναδρομικά για τα παιδιά αλλά και για τα εγγόνια και κατά προσέγγιση τα εγγόνια των εγγονιών τους, σαν έναντι γιατί το γλέντησαν ακόλαστα όταν τεκνοποίησαν, με παθιασμένες συνουσίες που είχαν όρεξη και για τέτοια ενώ χρωστάγανε στις τράπεζες της Γερμανίας! Μαζί τα φάγαμε αλλά μαζί δε τα κάναμε τα παιδιά, κύριε μου! Ο καθένας μόνος του το κάψε πελεκούδι, να για να μάθει τώρα!

Οποιαδήποτε, χαρά του παρελθόν είναι κολάσιμη! Φταίνε οι Έλληνες ως λαός για όλα. Γιατί παίρνανε λάδι από μια θειά στο χωριό χωρίς απόδειξη τρυπημένη και θεωρημένη απ την εφορία, με πλήρη έλεγχο βιβλίων; Έκαναν στραβά μάτια στην θειά που διακινούσε το μαύρο χρήμα (και το αγνό πράσινο αγουρέλαιο – φάρμακο για τις σαλάτες και τα παιδιά, σου λέω!), άρα φταίνε για την κατάντια της Ελλάδας. Και η ίδια η κυρία θειά φυσικά θα πληρώσει γιατί παρανόμησε. Το ότι βάζει υπογραφή με σταυρό και είναι παντελώς αγράμματη δε νοιάζει κανέναν όσο το ότι το κράτος έχασε χρήματα. Η θειά φταίει και υπάρχουν και καταγγελίες ότι δε δήλωνε τις ελιές θρούμπες όλες που μάζευε, άρα καλείται να προσκομίσει εντός δυο ήμερων όλα τα κουκούτσια για να καταμετρηθούν.

Φταίνε όσοι μπήκαν στο δημόσιο, μην υπολογίζοντας πως δεν χρειάζονταν. Φταίνε και όσοι μπήκαν στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν μπήκαν στο δημόσιο να χουν το κεφάλι τους ήσυχο και τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Θα φορολογηθούν φυσικά όλοι, με δρακόντεια φορολογία. Οι δε δημόσιοι υπάλληλοι θα βγαίνουν 6000 το τρίμηνο σε απόλυση, ενώ οι ιδιωτικοί έχουν βγει ήδη εδώ και καμία διετία. Θεωρείται υπερπολυτελές να χεις πετρέλαιο και να ανάβεις καλοριφέρ, αλλά και το ρεύμα εδώ που τα λέμε, το σπαταλάμε. Τι πάθανε οι προγονοί μας που δεν είχαν ηλεκτρικό; Μήπως δε πρόκοψαν; Δεν είδα να τον ενοχλεί τον Πλάτωνα στο γράψιμο που δεν είχε λάπτοπ! Μάθαμε τώρα όλοι στις ευκολίες.

Φυσικά και θα φορολογηθούν όσοι έχουν σπίτια σε χωριά και δεν είναι πρώτη κατοικία. Εμένα στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία σε ασαφή σύνορα με την Ευρυτανία οι παππούδες και οι γιαγιάδες, μου χουν αφήσει κάτι εγκαταλειμμένα και μισογκρεμισμένα καλύβια που ‘χαν για τα ζώα και τις ζωοτροφές. Άμα τα μετρήσουν αυτά και με φορολογήσουν θα χλομιάσει ο Βωβός απ τα πλούτη μου! Ο οποίος Βωβός με μισή μέρα κράτηση την έβγαλε, ενώ εμένα με τα μυθικά μου πλούτη σε πεζούλες πιο πέρα απ τη Βαράσοβα, ισόβια με βλέπω! Αν δε, κάνουν κάνα αστείο και φορολογήσουν και τις έρημες στάνες; Μεγιστάνας γυναίκα με βουνό δικό της έξι γράμματα και το μικρό της Αλεξάνδρα, ποια είναι; Στα σταυρόλεξα θα με βάλουνε!

Και επειδή με τις δόσεις της εφορίας, τα τέλη κυκλοφορίας και τα λοιπά ψηλά, χαΐρι δε κάνει το κράτος μέχρι τέλη Δεκεμβρίου που θέλει να μαζέψει κάτι εκατομμύρια, υπάρχουν ιδέες. Να φορολογηθεί η άχνη από τους κουραμπιέδες σε όσους τολμάνε να μη τους φάνε σκέτους, το μέλι στα μελομακάρονα και τα ίδια τα μελομακάρονα ως πολυτέλεια ειδικά αν έχεις κουραμπιέδες –τι τα θες δυο γλυκά; Ο Ροτσιλντ είσαι;

Να φορολογηθούν οι εορταστικές χαρτοπετσέτες με δεντράκια, αστεράκια και τον Ρούντολφ το ελαφάκι, που είναι και προστατευόμενο είδος και το εκμεταλλευόταν εκείνος ο χοντρός με τα ριχτά τα κόκκινα (μη μιλήσουμε τώρα που το έλκηθρο του δεν έχει ασφάλεια, σήμα αλλά ούτε πινακίδες!). Να φορολογηθούν τα γκι, τα ου και τα αλεξανδρινά διότι η χώρα έχει κρίση και τι χαζομάρες είναι αυτές να θέλουμε και στολισμούς επιπλέον.

Να φορολογηθεί ακόμα στο χοιρινό το σελινο, στη γαλοπούλα η γέμιση, στο ψωμί η ψίχα και στο γλυκό η ζάχαρη. Εννοείται πως όποιος ανάψει τζάκι θα του φορολογηθούν τα προσανάμματα. Και εδώ που τα λέμε τι χρειάζεται η ζέστη; Εδώ κοτζάμ Χριστούλης που τον γιορτάζουμε τούτες τις Άγιες μέρες, μωρό πράγμα και τον ζέσταιναν με τα χνώτα τους οι αγελάδες και τα πρόβατα και εσείς μου θέλετε και καλοριφέρ που δεν είστε και θεοί; Είπα και μωρό και έχω και άλλη καταπληκτική οικονομική ιδέα. Όπως ο Χριστούλης γεννήθηκε στη φύση, έτσι κάθε ετοιμόγεννη που δεν κάθεται να γεννήσει κάτω από μια ελιά, σπίτι της, σε ένα στάβλο να πληρώνει τεκμήριο χώρια αυτή και έκτακτη εισφορά ο πατέρας γιατί δεν πήρε προφυλάξεις και τώρα θα χει και άλλο στόμα να θρέψει στη χώρα μας η Γερμανία!

Κατά τα άλλα Καλά Χριστούγεννα να έχουμε (και που είστε; Είμαι υπερβολική; Εδώ τροικανός, παλαιότερα, ζήτησε να ερημωθούν τα νησιά της χώρας που δεν είναι Κρήτη και Ρόδος πληθυσμιακά, η φορολόγηση της άχνης στο κουραμπιέ είναι παράλογη;)…


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: