23.12.12

Μπίστης κατά Κουβέλη για την Κεντροαριστερά...



Ο Νίκος Μπίστης, που παραιτήθηκε από υπεύθυνος Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να πει «όχι» στη συμμετοχή στο Φόρουμ Διαλόγου για την Κεντροαριστερά, δεν χαρίζεται στον... πρόεδρο του κόμματός του.
Με άρθρο του στην ιστοσελίδα «Μεταρρύθμιση» (η οποία θεωρείται το άτυπο think tank των «εκσυγχρονιστών») ο Μπίστης ασκεί σκληρή κριτική στον Φώτη Κουβέλη. «Η λογική του μικρού κόμματος που επειδή έγινε μικρομεσαίο κάθεται πάνω στο ποσοστό του και δεν ανοίγεται σε μεγάλα ακροατήρια, είναι κοντόφθαλμη», σημειώνει, καταλογίζοντας στη ΔΗΜΑΡ «έλλειψη αυτοπεποίθησης». Ο Νίκος Μπίστης δεν κρύβει την αντίφαση να… συνεργάζεται κυβερνητικά η ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ, αλλά να μην συζητά μαζί του για την Κεντροαριστερά, ενώ, στο ίδιο άρθρο, εκτιμά ότι αν ο Φώτης Κουβέλης αναθεωρήσει, «η ΔΗΜΑΡ μπορεί ακόμη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο». Ο Μπίστης προειδοποιεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πως η προσπάθεια για το διάλογο της Κεντροαριστεράς «θα περάσει σε άλλα χέρια», αν η Αγίου Κωνσταντίνου συνεχίζει να διστάζει και υπογραμμίζει με νόημα: «Την πολιτική ηγεμονία σε αυτήν την προσπάθεια θα την κερδίσουμε με την σταθερή μας παρουσία, τις ιδέες μας και τον προγραμματικό μας λόγο».

Στο εν λόγω άρθρο του, που τιτλοφορείται «αλήθειες και φόβοι για το Φόρουμ των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς», ο Νίκος Μπίστης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την παραίτησή του, αν ο Φώτης Κουβέλης κινηθεί γρήγορα και ανακαλέσει κι αυτός τη δική του άρνηση. Το πιθανότερο, πάντως, σύμφωνα με όσα λένε συνομιλητές του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, να παραμείνει αμετακίνητος για καιρό στο «όχι» του ο Φώτης Κουβέλης…

πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: