13.12.12

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ...


Νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθούνται για τη διαθεσιμότητα. Παράλληλα, οι...
εργαζόμενοι αποφάσισαν να απέχουν από κάθε εργασία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ, αύριο στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας.

Μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων - Μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τις κινητοποιήσεις και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ - ΟΤΑ την Παρασκευή.

Κλειστό το ΤΕΙ Αθήνας

Την ίδια ώρα, την αναστολή όλων των λειτουργιών του για σήμερα και αύριο συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων σ΄ αυτές τις ημερομηνίες ορκωμοσιών αποφοίτων, αποφάσισε και το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας.

Σύμφωνα με την απόφαση, στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το γεγονός της ξαφνικής διαγραφής 22 διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, παρά το γεγονός ότι το ΤΕΙ Αθήνας προέβη εγκαίρως σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Συμβούλιο στην απόφασή του, αυτό έγινε παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι το Ίδρυμα δεν εμπίπτει στη διαδικασία διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: