19.12.12

Οι υποψήφιοι του ΤΙΜΕ για το «πρόσωπο της χρονιάς»...



Πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακτιβιστές, ακόμα και το μποζόνιο του Χιγκς είναι υποψήφιοι για να ονομαστούν από το περιοδικό TIME «πρόσωπο της χρονιάς» και να κοσμήσουν το... τελευταίο εξώφυλλό του για το 2012.

Αυτός που τελικά θα επιλεγεί από τους συντάκτες του περιοδικού, με κριτήριο το πόσο επηρέασε τα γεγονότα τη χρονιά που φεύγει, θα ανακοινωθεί σήμερα Τετάρτη στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) από την εκπομπή Today Show του NBC.

Υποψήφιοι είναι: ο Μπαράκ Ομπάμα, η 15χρονη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι που τραυματίστηκε σοβαρά λόγω της εκστρατείας της για την εκπαίδευση των κοριτσιών στην κοιλάδα Σουάτ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον «για την ανθρωπιστική και πολιτική τους δραστηριότητα», οι πρόεδροι της Yahoo Inc Μαρίσα Μάγιερ και της Apple Inc. Τιμ Κουκ και το μποζόνιο του Χιγκς, την ύπαρξη του οποίου οι επιστήμονες πιστεύουν πως επιβεβαίωσαν με τα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN.

Αν τελικά επιλεγεί το μποζόνιο του Χιγκς ως «πρόσωπο της χρονιάς», μερίδιο της δόξας θα πάρουν και οι τρεις επιστήμονες που ήταν επικεφαλής της έρευνας.

Την περσινή χρονιά, το τελευταίο εξώφυλλο ήταν αφιερωμένο στον «Διαδηλωτή», σε έναν συμβολικό χαιρετισμό προς τους ακτιβιστές της Αραβικής Άνοιξης. Φέτος, η μοναδική οργάνωση που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι οι «Undocumented Americans» σε μια προσπάθεια να τονιστεί η αυξανόμενη πολιτική επιρροή των Λατινοαμερικάνων.

Στη διαδικασία για την επιλογή του προσώπου της χρονιάς, που πραγματοποιείται από το 1927, οι συντάκτες δεν επιλέγουν μόνο «καλούς» και «ήρωες». Εξώφυλλο στο TIME έχουν γίνει τόσο ο Αδόλφος Χίτλερ όσο και ο Ιωσήφ Στάλιν.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: