23.12.12

Παραδείγματα στην Αργεντινή των λεηλασιών αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας...



Xθεσινή δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από τη μακρινή Αργεντινή:

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εμπειρία της Αργεντινής, με τις ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές από... την περίπτωση της Ελλάδας, είναι να δούμε τί πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεοκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση...



...που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ. Ταυτόχρονα να μελετήσουμε σε βάθος τις πολιτικές της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της τόνωσης της κατανάλωσης, που κατάφεραν να οδηγήσουν από το 2003 και μετά τη χώρα στην ανάκαμψη και στην έξοδο από την κρίση.


Παραθέτω και μια σημερινή είδηση από την Ημερησία:


Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του στη Ροζάριο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, καθώς εξαπλώνεται το κύμα λεηλασιών που έχει ξεσπάσει από την περασμένη Πέμπτη στη χώρα.
Η αστυνομία έχει κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και σφαιρών καουτσούκ, προκειμένου να απομακρύνει εκατοντάδες ανθρώπους που εισβάλουν σε σούπερ μάρκετ στα προάστια του Μπουένος Άιρες.

Περιστατικά λεηλασιών καταγράφονται εκτός από την πόλη Ροζάριο και στην βόρεια επαρχία Τσάκο.
Η κρατική τηλεόραση της Αργεντινής δείχνει εικόνες ανθρώπων- οι περισσότεροι με καλυμμένα πρόσωπα- να ρίχνουν πέτρες προς τους αστυνομικούς και να προσπαθούν να εισβάλουν σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα.


Σχόλιο: Αλέξη, έχω κι εγώ διαβάσει τη βιογραφία του Τσε και μάλιστα σε 2-3 εκδόσεις της αλλά δεν κάνω έτσι. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μεγαλώσεις. Ζηλεύω πάντως τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σου, βρήκες και γαμώ τις δικαιολογίες για μην τις στερηθείς...

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: